Nu există comentarii încă

Fii un om care veghează!

vegheReferinţe: Luca 12.35-40

În capitolul 12 din Evanghelia după Luca, Domnul Isus îl scoate în evidență pe bogatul căruia i-a rodit ţarina, care a avut belşug în privința lucrurilor materiale şi care totuși, nu s-a preocupat de sufletul lui. El îi sfătuiește pe oameni să fie atenți, să vegheze asupra vieții lor.
Ce înseamnă a veghea? Înseamnă să fii vigilent, înseamnă să fii pregătit. Pregătit pentru ce anume? Pregătit pentru orice! Înseamnă să te pregătești pentru a putea face faţă atacurilor din partea celui rău, dar şi să te pregătești să-L întâlneşti pe Dumnezeu.
Domnul Isus nu doar a sfătuit pe alții să vegheze, ci El Însuşi veghează asupra Cuvântului Sau pentru ca acesta să se împlinească.

1. Direcția vegherii – vers. 36-37a

Sunt chemat să fiu pe placul Stăpânului meu. Așadar, direcția vegherii se îndreaptă spre mine. Trebuie să fiu atent, să fiu responsabil. Chemarea este aceea de a merge pe o cale îngustă. Trebuie să fiu un om care veghează asupra sufletului, asupra vieții mele, în așa fel încât, atunci când Stăpânul va veni, să mă găsească pregătit.

2. Dinamica vegherii – vers. 38, 42

Vegherea nu este un lucru static, ea implică o stare dinamică, acțiune şi forță. 1 Petru 5.8 ne îndeamnă să ne împotrivim celui rău, tari în credință. Când veghezi, ești gata să acționezi împotriva celui ce acţionează împotriva ta.

3. Durata vegherii – vers. 38

Oare cât timp trebuie să mă dedic acestei vegheri la care mă cheamă Dumnezeu? Clipă de clipă, ceas de ceas! Doar o clipă să lași armele jos, iar vrăjmaşul te va ataca cu înverşunare. Momentele de neveghere costă scump! Lupta credinciosului este o luptă zilnică, o luptă clipă de clipă.

Câteva aplicaţii practice:
– Este esenţial să nu te laşi duşi de val
– Investeşte zilnic în lucrurile care au valoare
– Nu rămâne un veghetor singuratic
– Alege o persoană pentru care să veghezi, pe care să o sprijini în rugăciune
Trebuie să înțelegem că doar un singur moment de neveghere poate face diferența între biruinţă şi înfrângere.

(Mesaj expus de pastorul Cristian Rău, duminică, 27 martie 2016)

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.