duminică - 01 Feb 2015
Login

 

     

Zi de post și rugăciune

post

Adevărații oameni

oameniReferințe: Daniel 11.32

„Dar aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor vor rămâne tari şi vor face mari isprăvi.”

Daniel a fost omul care s-a pus la dispoziția Domnului. Acest lucru nu fost unul ușor, dar s-a meritat. Ca să fim oameni în adevăratul sens al cuvântului, trebuie să facem parte din poporul ales al lui Dumnezeu, trebuie să fim copiii Lui.

Studiu biblic – Luca 4 – Cum să reziști ispitei?

studyReferinţe: Luca 4.1-13

Tema: Cum să reziști ispitei?

Verset cheie: „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită; duhul este plin de râvnă, dar trupul este neputincios.” – Marcu 14.38

Ideea centrală a lecţiei: Noi putem ieși biruitori din lupta cu ispita atunci când ne încredem în Dumnezeu şi în Cuvântul Său.

Scopul lecţiei: Să ne ajute să rezistăm tuturor atacurilor celui rău care vin în viaţa noastră în fiecare zi.

Laodiceea, biserica ce produce greata

laodiceeaReferințe: Apocalipsa 3.14-22

Biserica din Laodiceea este singura biserica menționată în Noul Testament despre care Domnul Isus mărturiseşte că îi produce greaţă. Iar atunci când Stăpânul Bisericii spune un astfel de lucru, vorbim despre o situație gravă. În Vechiul Testament profetul Isaia a mai adus un asemenea mesaj din partea lui Dumnezeu, mărturisind că Îi este scârbă Creatorului de formalismul religios din închinarea poporului Său.

Biserica din Laodiceea era aşezată într-un context important în Asia Mică. Orașul Laodiceea a fost întemeiat de către împăratul Antioch al II-lea, orașul fiind denumit după prima sa soție, Laodice, un cuvânt compus din două părți: popor şi opinie, cu alte cuvinte opinia oamenilor – democrație. Vorbim aici despre înlăturarea teocraţiei – deciziile bazate pe hotărârea lui Dumnezeu, şi instalarea democrației – a deciziilor omeneşti.

Studiu biblic – Luca 3 – Ce este pocăința?

studyReferinţe: Luca 3.1-17

Tema: Ce este pocăința?

Verset cheie: „El zicea: Pocăiţi-vă, căci Împărăţia Cerurilor este aproape!” – Matei 3.2

Ideea centrală a studiului: Toţi cei ce se pocăiesc cu adevărat primesc în schimb iertarea de păcate şi apoi aduc roade prin care să dovedească pocăinţa lor.

Scopul studiului: Să te motiveze să-ţi reexaminezi roadele vieţii tale spirituale în lumina unei pocăinţe autentice.

Botez 11 ianuarie 2015

DSCN0516

Săptămâna de rugăciune – Duminică, 11 ianuarie 2015

rugaciune

„Căci a Ta este împărăția, puterea și slava în veci. Amin!” – Supremația lui Dumnezeu

Prin aceste cuvinte se proclamă supremația lui Dumnezeu, după cum este văzută în măreția eternei Sale împărății. Rugăciunea „Tatăl nostru” a început și a continuat cu cereri, dar se încheie cu un elogiu. Toată autoritatea, puterea și gloria sunt ale lui Dumnezeu și numai Lui trebuie să I le dăm. Ferice de cel pentru care Dumnezeu este cu adevărat „Tatăl” său, prin Domnul Isus Cristos, și care poată să spună din toată inima „Amin!” la tot ce a spus El în această rugăciune.

 

Versetul zilei

Un gând bun

Consiliere Creștină

LiveZilla Live Chat Software

Fii la curent

Adresa ta de email:

 

free counters