miercuri - 07 Oct 2015
Login

 

     

Binecuvântare Ezra Naum

DSCN1109Ferice casa unde Domnul este prieten drag, oricând binevenit,
Ferice casa unde soţ, soţie, în al tãu spirit una sunt mereu,
Ferice casa unde fii şi fiice trãiesc purtaţi pe mâini de rugãciuni
Iar voia ta în toate îi conduce; le eşti Pãstorul ce-i duci la pãşuni;
Dorinţa lor e-n toate sã Te-asculte smeriţi, supuşi şi de credinţã plini,
La tronul Tãu ei le aduc pe toate şi-apoi cu Tine vor domni-n mãriri.

Duminicã, 4 octombrie 2015, Ema și Daniel Cioban au avut bucuria de a-l prezenta în fața Bisericii pe Ezra Naum, copilașul de a cărui venire s-au bucurat părinții lui atât de mult. Fie ca Dumnezeu să pună în inima lui dragostea pentru Scriptură, să-l facă ascultător de părinți și de Cel care i-a oferit viața. Dumnezeu să le binecuvânteze căminul cu pace și bucurie!

Nuntă Ana-Maria și Ruben Chiciudean

002 - Copy

Au hotărât să meargă înainte împreună, pe un drum nou, Ana-Maria și Ruben Chiciudean, astfel încât duminică, 27 septembrie 2015, au dorit să ceară binecuvântarea lui Dumnezeu peste viețile lor. Dorim ca ocrotirea Tatălui Ceresc să fie peste această tânără familie și să o binecuvânteze cu prezența Sa și purtarea Lui de grijă.

Un nou început

ringsReferințe: Rut 1.16-17

Dumnezeu este un Dumnezeu al începuturilor. Încă din cartea Genesa îl vedem pe Dumnezeu ca fiind Cel care a intervenit în istorie pentru a genera lucruri noi. El a deschis o cale nouă şi vie pentru fiecare dintre noi. Epistola către Evrei vorbește despre acest demers făcut de Dumnezeu: jertfa Domnului Isus Cristos reprezintă acțiunea cea nouă făcută de Creator pentru salvarea noastră. Era necesară restaurarea fiinţei umane şi aceasta a fost lucrarea exclusivă a Domnului. Ce aduce un început în viața omului?

Studiu biblic – Levitic 8 – Sfinți pentru Domnul

studyReferințe: Levitic 8.1-13, 30-36

Verset cheie: Fiţi sfinţi, căci Eu sunt Sfânt, Eu, Domnul, Dumnezeul vostru.  Levitic 19.2b

Ideea centrală a studiului: Privilegiile preoției sunt în conformitate cu măreția Dumnezeului care ne-a făcut preoți.

Scopul studiului: Să te ajute să conștientizezi câteva privilegii pe care le avem noi, cei puși deoparte pentru Domnul, în calitate de preoți ai Lui.

Ce cere Dumnezeu?

questionsReferințe: Deuteronom 10.12-13

Care sunt pretenţiile lui Dumnezeu, care sunt aşteptările lui Dumnezeu cu privire la mine? În vremuri ca cele din ziua de azi trebuie să înțelegem ce anume pretinde Dumnezeu de la noi. Trebuie să înțelegem că El dorește ca noi să ne simțim împliniţi, El ne dorește fericirea.

Studiu biblic – Exod 33,34 – Răsplata credincioșiei

studyReferințe: Exod 33.12-23, 34.1-7

Verset cheie: „Şi Domnul a trecut pe dinaintea lui şi a strigat: „Domnul Dumnezeu este un Dumnezeu plin de îndurare şi milostiv, încet la mânie, plin de bunătate şi credincioşie, care Îşi ţine dragostea până în mii de neamuri de oameni, iartă fărădelegea, răzvrătirea şi păcatul, dar nu socoteşte pe cel vinovat drept nevinovat şi pedepseşte fărădelegea părinţilor în copii şi în copiii copiilor lor până la al treilea şi al patrulea neam!” – Exod 34.6-7

Ideea centrală a studiului: Credincioşia demonstrată faţă de Dumnezeu printr-o viaţă trăită în ascultare şi jertfă este răsplătită de El peste aşteptările celui credincios.

Scopul studiului: Să te motiveze să rămâi credincios lui Dumnezeu în orice circumstanţe, pentru a putea să te bucuri de minunatele răsplătirii ale lui Dumnezeu.

Principii cu privire la voia lui Dumnezeu

voia domnuluiReferințe: Romani 8.12-17

Cum vorbeşte Dumnezeu? Cum Îşi descoperă voia Lui în lumea de azi? Care este modalitatea prin care putem înțelege ce dorește Dumnezeu de la noi? „Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare şi ea îi va fi dată.” Iacov 1.5

Câteva convingeri ca și punct de plecare în demersul nostru:
– Dumnezeu dorește să ne vorbească. Oricui îşi dorește cu adevărat să cunoască voia cea sfântă, Dumnezeu Îşi descoperă planul. El nu dorește să se ascundă şi nici nu se joacă cu noi.
– Cunoaşterea voii lui Dumnezeu te conduce la cunoaşterea caracterului Său. Nu vorbim aici despre o loterie, despre un concurs de împrejurări. Pe măsură ce vei cunoaște tot mai mult voia Domnului, vei ajunge să-L cunoști tot mai mult pe El, vei ajunge să ştii tot mai mult ce-I place Lui.
– Ca să descoperi călăuzirea lui Dumnezeu trebuie să crezi că El este bun. Nu ne supunem voii Sale pentru că de multe ori noi credem că El este împotriva fericirii noastre. Înțelege însă că El îţi dorește binele şi numai binele!

 

Versetul zilei

Un gând bun

Consiliere Creștină

LiveZilla Live Chat Software

Fii la curent

Adresa ta de email:

 

free counters