luni - 03 Aug 2015
Login

 

     

Studiu biblic – Exodul 3,4 – Nu te împotrivi chemării lui Dumnezeu

studyReferințe: Exod 3.1-22, 4.1-17

Tema: Nu te împotrivi chemării lui Dumnezeu

Verset cheie: Ce frumoase sunt pe munţi picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte pacea, picioarele celui ce aduce veşti bune, care vesteşte mântuirea, picioarele celui ce zice Sionului: „Dumnezeul tău împărăţeşte!”      Isaia 52.7

Ideea centrală a studiului: Dumnezeu are o chemare specifică pentru fiecare copil al Lui. Important este ca noi să luăm seama și să fim receptivi atunci când El ne cheamă în lucrare.

Scopul studiului: Să te încurajeze să răspunzi pozitiv atunci când Dumnezeu te cheamă în slujire și să fii gata să faci tot ce îți cere El.

Post și rugăciune iulie 2015

post iul

Modul în care lucrează Dumnezeu

vaseReferințe: 2 Împăraţi 4.1-7

Textul de azi ne provoacă să identificăm unul dintre felurile în care lucrează Dumnezeu. Fiecare dintre noi avem un stil aparte în abordarea circumstanţelor şi în rezolvarea problemelor. De la individ la individ diferă capacitatea, resursele şi modalitatea de a interveni în viaţa de zi cu zi. Dumnezeu nu se supune şablonului sau tiparului pe care noi îl gândim pentru o anumită situaţie. Avem tendința de a prescrie lui Dumnezeu modul în care El trebuie să intervină: într-o manieră zgomotoasă, vizibilă, într-un mod rapid, adică El să intervină imediat pentru a rezolva problema, fără a te face să cunoști suferinţa, cu alte cuvinte când El lucrează noi trebuie să simțim mai degrabă confort, decât disconfort. Oare să fie chiar așa? Există momente când El intervine așa, dar nu credem că acesta este tiparul intervenției divine. Cum lucrează Dumnezeu, de ce anume se folosește El?

Studiu biblic – Eclesiast – De ce să mă pregătesc pentru veșnicie?

studyReferințe: Eclesiastul 11.9-10, 12.1-14

Tema: De ce să mă pregătesc pentru veșnicie?

Sfânta Scriptură are uneori caracter descriptiv, alteori caracter prescriptiv. De această dată Scriptura ne aduce înaintea ochilor şi a minţii o întrebare aparte: „De ce să mă pregătesc pentru veşnicie?”

1. Pentru că timpul trece

Fiecare dintre noi am primit un dar deosebit: darul vieţii. Timpul este cel pe care fiecare dintre noi îl simțim că trece foarte repede. Solomon afirma şi el că anii cei mai buni au fost anii tinereţii. Majoritatea dintre noi avem regrete atunci când ne gândim la anii care au trecut deja.

Cum putem fi încrezători în Dumnezeu pe măsură ce îmbătrânim

old1Referințe: Psalmul 62

Fiecare zi ne duce mai aproape de sfârșitul vieţii noastre. Oare Dumnezeu va mai fi la fel de credincios sufletelor noastre la fel cum a fost şi în vremea tinereţii? Oare noi vom ştii să fim la fel de credincioşi faţă de Dumnezeu, la fel ca în vremea când puterea nu ne era încă slăbită? Psalmistul ne oferă câțiva pași pe care să îi facem în trăirea noastră cotidiană, pași meniţi a ne asigura liniștea de care avem atâta nevoie.

Cine este acest Fiu al Omului?

JesusHand-1075x605

Referinţe: Ioan 12.20-36

Studiu biblic – Proverbe – Fii înţelept în relaţiile cu semenii

 

studyReferințe: Proverbe 12.18-19, 14.29, 15.1, 16.32, 17.9 şi 14, 19.11, 22.24-25

Tema: Fii înţelept în relaţiile cu semenii

Verset cheie: „Prietenul adevărat iubeşte oricând şi în nenorocire ajunge ca un frate” – Proverbe 17.17

Ideea centrală a studiului: Dumnezeu aşteaptă de la copiii Săi ca ei să construiască şi să menţină relaţii sănătoase unii cu alţii.

Scopul studiului: Să ne ajute să lucrăm cu înţelepciune în domeniul construcției unor relaţii bune cu semenii noştri.

 

Versetul zilei

Un gând bun

Consiliere Creștină

LiveZilla Live Chat Software

Fii la curent

Adresa ta de email:

 

free counters