miercuri - 27 Mai 2015
Login

 

     

Post şi rugăciune, mai 2015

post si rugaciune mai

Moştenirea lăsată Bisericii de un prezbiter – Vasile Chiciudean

24.05.2015Cu glas domol, parcă la fel ca odinioară patriarhii ce îşi adunau urmaşii în jurul lor înaintea obştescului sfârşit, fratele prezbiter Vasile Chiciudean a lăsat în urma sa amintirea unor cuvinte ce astăzi răsună în auzul nostru.
Aşa ne-a obişnuit: a ştiut să dea un cuvânt de încurajare pentru fiecare, indiferent că era în vârstă sau tânăr. Vă prezentăm înregistrarea ultimului mesaj pe care l-a avut în biserica noastră, mesaj pe care l-a încheiat cu o rugăciune în care a dorit să-i cuprindă pe toţi. Aceasta este moştenirea pe care o lasă în inimile noastre: un om simplu, dar dedicat până la capăt Celui care l-a chemat acasă, la El.

A plecat acasă…

doliu„Binecuvântat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Cristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mângâieri, care ne mângâie în toate necazurile noastre, pentru ca, prin mângâierea cu care noi înşine suntem mângâiaţi de Dumnezeu, să putem mângâia pe cei ce se află în vreun necaz!” 2 Corinteni 1.3-4.

A plecat acasă, la „Tăticul”, asa cum obișnuia s-o spună, fratele Vasile Chiciudean. Mâine seara, 22 mai 2015, începând cu orele 20.00, la demisolul Bisericii Baptiste Betel din Mediaș, va avea loc serviciul de priveghi. Dumnezeu să mângâie pe copiii Săi!

Evaluarea relaţiilor

relatiiReferințe: Coloseni 3.12-14

Să ne gândim la relațiile pe care le avem, la familia noastră, la prietenii noştri, la vecinii noştri, la cunoștințele pe care le avem în viaţa de zi cu zi. Scriptura afirmă că, dacă cineva nu iubeşte pe fratele său, nu împlinește Cuvântul sfânt. Oare cum sunt relațiile noastre? Să ne facem o evaluare corectă, prin prisma Scripturii.

Studiu biblic – Proverbe 1 – Calea înţelepciunii

studyReferințe: Proverbe 1.1-19

Tema: Calea înţelepciunii

Verset cheie: „Frica Domnului este începutul ştiinţei; dar nebunii nesocotesc înţelepciunea şi învăţătura.” – vers. 7

Ideea centrală a studiului: Dumnezeu așteaptă de la poporul Său ca să-I rămână credincios într-o atitudine de dragoste plină de reverență și să beneficieze de înțelepciunea pe care o poate găsi în Cuvântul Lui.

Scopul studiului: Să te ajute să-L cunoști mai mult pe Dumnezeu, descoperind înțelepciunea Cuvântului Său.

Frica de Domnul

fear of the lordReferințe: Eclesiastul 12.13-14

Cuvântul scris, Sfânta Scriptură, ni-L prezintă pe Cel ce este Cuvântul, Domnul Isus Cristos, drept Regele care este mai presus de orice autoritate umană. Această imagine este adusă înaintea unei lumi care este depravata în totalitate: crime, dezmăţ, sexualitate fără limite, avorturi. Dacă este să privim la calamităţile naturale, la boala ce curge din abundenţă peste tot, la tot răul pe care-l vedem la fiecare pas, atunci ne înfiorăm. Doamne, ce fel de lume este aceasta? Trebuie să privim însă mai întâi la noi înşine! Trebuie să ne temem de Dumnezeu şi să-I acordăm cinstea care I se cuvine.

Studiu biblic – Iona 3,4 – Nu nesocoti mesajul lui Dumnezeu

studyReferinţe: Iona, capitolele 3 şi 4.

Tema: Nu nesocoti mesajul lui Dumnezeu

Verset cheie: „Luaţi seama, dar, fraţilor, ca niciunul dintre voi să n-aibă o inimă rea şi necredincioasă, care să vă despartă de Dumnezeul cel Viu.” – Evrei 3.12

Ideea centrală a studiului: Dumnezeu așteaptă ca oamenii să ia în serios avertismentul privitor la judecata păcatelor și să-i răspundă prin credința în Fiul Său și pocăința față de păcatele săvârșite.

Scopul studiului: Să te ajute să-L primești pe Domnul Isus Cristos ca Mântuitor și Domn al vieții tale, să te motiveze să devii o persoană care să-i aducă pe alții la Domnul Isus.

 

Versetul zilei

Un gând bun

Consiliere Creștină

LiveZilla Live Chat Software

Fii la curent

Adresa ta de email:

 

free counters