luni - 01 Sep 2014
Login

 

     

Concert The Young Continentals

proiect cont   Concert The Young Continentals ce se desfășura la Biserica Baptistă Betel din Mediaș în data de luni, 1 septembrie 2014, orele 18.00.

Post și rugăciune

rugaciune

Smerirea omului înaintea Creatorului a fost întotdeauna începutul unei perspective corecte a vieții de zi cu zi. În această zi avem șansa de a ne apropia de Cel care ne-a creat, să auzim glasul Celui ce ne vorbește prin Duhul Sfânt. Textul din Sfânta Scriptură care ne va conduce în această comuniune cu Dumnezeu este Coloseni 3.16-17:

Răspunsul omului la îndurarea lui Dumnezeu

answerReferințe: Romani 12.1-2

În replică la îndurarea lui Dumnezeu credincioşii trebuie să dea dovadă de ascultare faţă de El. Răspunsurile la îndurarea lui Dumnezeu pot fi următoarele:
1. Relaţia credinciosului cu Dumnezeu. Relaţia credinciosului trebuie să fie una de supunere.
2. Relaţia credinciosului cu el însuși. Aceasta presupune a ne înțelege pe noi înşine.
- să nu te măguleşti singur. Dacă o vei face, îi vei judeca greșit pe ceilalți.
- să nu ne dispreţuim singuri. Ajungi să consideri că nu ești vrednic de îndurarea lui Dumnezeu cu nici un chip şi aceasta este bine până la un anumit punct, dar nu trebuie să rămânem în acest punct mai mult decât trebuie.

Ce înseamnă să fii creștin?

crossReferințe: Apocalipsa 19.6-9

Peste tot în lume există oameni care se autodefinesc “creştini”. Deși oamenii se declară a fi creştini tot îți este teamă să îți lași mașina descuiată, îi auzi înjurând sau îi vezi comportându-se nepotrivit. De ce doresc oamenii să li se spună creştini, când ei, de fapt, nu sunt? Și, mai ales, ce înseamnă a fi creştin? Dacă este să privim într-un text biblic ca cel din 2 Corinteni 11.2 înțelegem că logodna reprezintă în esență o promisiune și o așteptare, un cuvânt dat în vederea căsătoriei, iar când ești logodnic, aştepţi cu nerăbdare ziua căsătoriei. În Cer nu vor exista niciodată divorţuri. Logodna în vederea căsătoriei reprezintă un proces al maturizării, în plan spiritual acesta este un proces pe care Duhul Sfânt îl duce la îndeplinire în om. Vom prezenta câteva etape ale procesului de maturizare spirituală.

Studiu biblic, cartea Geneza, capitolul 32

Studiu biblic Referinţe: Geneza cap. 32.1-8,9-12,24-32, cap. 35.1-5

Tema: Înţelepciunea divină văzută în binecuvântare

În cele mai grele momente ale vieții cei care se încred în Dumnezeu ajung să descopere măreția prezenței Lui și abundența binecuvântărilor Lui. Trebuie să ne supunem necondiționat viața în mâinile Lui, iar atunci viața noastră va avea parte de binecuvântările Părintelui Ceresc.

Vorbitor: fr. Pavel Moga, 21 august 2014

Modelul pentru un credincios ce face parte din Împărăția lui Dumnezeu

umilintaReferințe: Matei 18.1-20

Domnul Isus Cristos dorește ca Biserica să fie mai întâi de toate ceea ce dorește Dumnezeu, ca mai apoi Biserica să poată face lucrarea Creatorului. Mai înainte însă de a face ceva în afara Bisericii, trebuie să știm cum să ne comportăm în interiorul ei. În acest sens Domnul Isus se folosește de exemplul unor copilaşi.
Imaginea copilaşului în braţele Domnului Isus Cristos este imaginea credinciosului în Împărăţia lui Dumnezeu. Aceasta este lecţia trecerii de la mândrie la umilinţă. Cine vrea să intre în Împărăţia lui Dumnezeu trebuie să fie atent la câteva aspecte pe care Domnul Isus le scoate în relief în acest pasaj.

canadian pharmacy viagra generic

Referințe: Romani 7.14-25

(Mesaj expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 10 august 2014)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici