luni - 30 Mar 2015
Login

 

     

Post şi rugăciune, martie 2015

post martie

Isus, biruitorul

victorie (2)Referințe: 1 Petru 3.18-22

1. Cristos a murit pentru păcatele noastre – vers. 18

I. O moarte oribilă – grozăvia actului desfăşurat în urmă cu aproximativ 2ooo de ani nu poate fi cuprinsă de mintea niciunui om.
II. O moarte sacrificială – moartea Lui a avut loc pentru iertarea păcatelor noastre, nu pentru păcatele Sale, întrucât El nu a avut păcate.
III. O moarte irepetabilă – nimeni, nici chiar Cristos, nu mai poate repeta actul îndeplinit la acel moment.

Binecuvântare Marcus Vinczi

DSCN0592Ferice casa unde Domnul este prieten drag, oricând binevenit,
Ferice casa unde soţ, soţie, în al tãu spirit una sunt mereu,
Ferice casa unde fii şi fiice trãiesc purtaţi pe mâini de rugãciuni
Iar voia ta în toate îi conduce; le eşti Pãstorul ce-i duci la pãşuni;
Dorinţa lor e-n toate sã Te-asculte smeriţi, supuşi şi de credinţã plini,
La tronul Tãu ei le aduc pe toate şi-apoi cu Tine vor domni-n mãriri.

Studiu biblic – Luca 13 – Cum poţi intra în Împărăţia Cerurilor?

study

Referinţe: Luca 13.1-9, 22-30

Tema: Cum poţi intra în Împărăţia Cerurilor?

Verset cheie: „Căci Împărăţia lui Dumnezeu nu este mâncare şi băutură, ci neprihănire, pace şi bucurie în Duhul Sfânt”- Romani 14.17

Ideea centrală a lecţiei: Mântuirea este calea de intrare în Împărăţia lui Dumnezeu.

Scopul lecţiei: Să te ajute să înţelegi că , fără să-l primeşti pe Domnul Isus ca Domn şi Mântuitor al vieţii tale, nu poţi intra în Împărăţia Cerurilor.

Petru şi alegerile sale

pescarReferințe: Marcu 3.13-19

Care credeți că a fost cea mai importantă zi din viaţa lui Petru? Care a fost momentul cel mai important? Oare a fost clipa când a fost chemat de Domnul, momentul când s-a înfăţişat în faţa Sanhedrinului sau atunci când a depus acea frumoasă mărturie în ziua Rusaliilor? Credem că mai degrabă a fost ceasul în care s-a văzut prăbușit la pământ. Un om obișnuit cu greul, un pescar pentru care viaţa nu era ușoară, sta acum singur într-un colț întunecat, cu fata scăldată în lacrimi şi cu inima zdrobită, după ce s-a lepădat de Domnul lui. În Genesa 12 este înfăţişat exemplul lui Avraam care trebuia să lase totul şi să se avânte în necunoscut, pe baza promisiunii lui Dumnezeu. Iacov îmbrăţişează de asemenea necunoscutul şi acceptă provocarea de a birui ceea ce i se pune înainte, lucruri pe care nu le poate controla. El se agaţă de Dumnezeu şi nu-L lasă pe Ziditorul lui până nu are promisiunea sprijinului sfânt. Iov a fost omul care din punct de vedere familial şi material, precum şi din punct de vedere al relațiilor, se afla pe un fundament solid. A venit însă clipa în care cenușa a fost locul unde se aşeza în mod obișnuit. A trebuit ca el să vadă ce provocare deosebită îi pune Dumnezeu înainte, a fost nevoie să se smerească până în pulberea pământului în faţa lui Dumnezeu. Petru a trebuit şi el să experimenteze smerirea absolută, prosternarea până la pământ în faţa lui Dumnezeu.

Studiu biblic – Luca 11 – Comunicarea cu Dumnezeu

study

Referinţe: Luca 11:1-13

Tema: Comunicarea cu Dumnezeu

Verset cheie: „De aceea şi Eu vă spun: Cereţi şi vi se va da: căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi se va deschide”- vers. 9.

Ideea centrală a lecţiei: În timp ce rugăciunea este darul lui Dumnezeu prin care noi putem comunica cu El, credincioșii trebuie să se roage încontinuu, cu credință și într-o atitudine de mulțumire.

Scopul lecţiei: Să te motiveze să ai o viață de rugăciune continuă, stăruitoare și cu credință.

Generozitatea stăpânului

talantiReferințe: Matei 25:14-30

Încă de la începutul capitolului 24, observăm faptul că Domnul Isus face un apel la veghere. Şi dacă pilda fecioarelor este un astfel de îndemn, putem considera faptul că pilda talanţilor este un îndemn la slujire onestă, din toată inima. Dumnezeu are slujitori cărora le dă tot felul de sarcini. Supuşii Lui:

- sunt diferiţi
– au lucrări diferite
– au capacităţi diferite

 

Versetul zilei

Un gând bun

Consiliere Creștină

LiveZilla Live Chat Software

Fii la curent

Adresa ta de email:

 

free counters