..

A doua șansă

Referințe: Iona 3

second-chanceViața noastră pe acest pământ se desfășoară într-o dimensiune materială, vizibilă, în care noi trăim, acționăm, interacționăm între noi, luăm decizii, executăm planuri pe care ni le facem, cu alte cuvinte ne exercităm liberul arbitru. Hotărârile noastre ne influențează viața, existența noastră, la care Dumnezeu privește și i-a decizii cu privire la noi.

Ninive era o cetate foarte mare, cosmopolită, ai carei locuitori l-au provocat pe Dumnezeu prin faptele lor, stârnind mânie și dezgust în dimensiunea spirituală. Analizând starea cetății, Dumnezeu decide să o distrugă, nu înainte însă de a-i acorda o a doua șansă și anume, o perioadă de har de 40 de zile, în care oamenii să se întoarcă la Dumnezeu. Mesagerul lui Dumnezeu a fost Iona. Harul pe care Dumnezeu îl oferă este limitat. Dispoziția Domnului de a ierta este limitată: 40 de zile. Răspunsul ninivenilor este prompt: pocăință generală în speranța că Dumnezeu renunță la planul de distrugere.

Dumnezeu acordă a doua șansă și azi. El este un Dumnezeu al harului, al milei și al îndurării. Faptele noastre au provocat mânia lui Dumnezeu, însă El și azi oferă har. De această dată mesagerul harului este însuși Fiul lui Dumnezeu, Domnul Isus Cristos. Harul are o valoare determinată, dispoziția iertării nu ține la nesfârșit. Azi este ziua în care trebuie să ne întoarcem la Dumnezeu. El ne oferă o vreme a cercetării, dar există și un prea târziu. Înțelept este cel ce răspunde imediat chemării, asemeni ninivenilor. Este periculos să ne anesteziem cu gândul că Dumnezeu este iubire nesfârșită. Ușa harului se va închide și numai Dumnezeu stie când. Urmează judecata. Iadul este un loc real unde vor ajunge toți cei care nu au profitat de vremea harului.

Dumnezeu și-a schimbat planul cu privire la niniveni. Îl schimbă și cu privire la noi dacă ne pocăim. Dacă ne smerim, ne cerem iertare și renunțăm la păcat, El se îndură de noi și ne reabilitează. Ce facem noi așadar în vremea harului?!

(Mesaj expus de fr. Nelu Brie, pastor al Bisericii Penticostale „Emanuel” din Sibiu, duminică, 23 martie 2014)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu