..

Agenda Bibliei

Am găsit undeva o ilustrație interesantă despre relația multor creștini cu Sfânta Scriptură. O redau mai jos, pentru a ne sensibiliza pe fiecare dintre noi să citim, să memorăm, să studiem și să aplicăm adevărurile biblice la viața noastră.

Ianuarie: Un timp foarte ocupat pentru mine. Cei mai mulți din familie au decis să mă citească anul acesta. Așa că am fost foarte ocupată primele două săptămâni. Acum sunt părăsită.
Februarie: Posesorul meu m-a folosit câteva minute săptămâna trecută. A avut o dispută cu cineva și a căutat câteva referințe biblice.
Martie: Bunicul ne-a făcut o vizită. El m-a ținut în poală pentru o oră citind 1 Corinteni 13.
Aprilie: Am avut o zi foarte ocupată. Posesorul meu a avut o întâlnire cu unul din liderii bisericii și m-a răsfoit destul de mult. Trebuie să merg la biserică pentru prima dată anul acesta… în Duminica Învierii.
Mai: Pe paginile mele au apărut câteva pete de la firele de iarbă. Au presat câteva flori de primăvară între filele mele.
Iunie: Arăt ca un album, cu decupaje din ziare. M-au împopoțonat cu agrafe și benzi colorate. Una din fete se va mărita.
Iulie: Astăzi m-au așezat într-un geamantan. Cred că vom merge în concediu. Mi-ar place, dacă s-ar putea, să stau acasă decât să stau înghesuită într-un geamantan pentru o lună de zile.
August: Sunt încă în geamantan.
Septembrie: Din nou acasă, în vechiul meu loc. Dar nu mai sunt singură, am companie impresionantă. Două volume de „povestiri adevărate” și patru cărți de „beletristică” deasupra mea. Sper să fiu citită mai mult decât tovarășele mele.
Octombrie: M-au folosit puțin astăzi. Cineva din familie este bolnav. Chiar acum m-au așezat în mijlocul mesei. Cred că va veni păstorul în vizită.
Noiembrie: Înapoi la locul meu.
Decembrie: Se pregătesc pentru Crăciun. M-au acoperit cu hârtie de împachetat și cadouri.

 

Postează un comentariu