..

Bunătatea care contează

Referinţe: 2 Samuel 9.1-13

mefiboset   David a fost omul despre care se poate afirma că a avut o mentalitate nou-testamentală, Mesia fiind punctul central al gândurilor sale.
Bunătatea este una din roadele Duhului Sfânt. Ce este bunătatea? Ea este un rezultat al iubirii. Bunătatea nu trebuie să fie asemănătoare cu cea a păgânilor care fac bine doar celor ce se comportă bine cu ei. Bunătatea care contează este bunătatea asemănătoare celei ce provine de la Dumnezeu.

   Între casa lui Saul și cea a lui David a existat o stare de puternică animozitate. Deși David a fost un om viteaz, ce a urmat la tronul Israelului după Saul și ar fi putut să se răzbune, a ales să facă mai degrabă bine. Ar fi putut găsi el o motivație pentru răzbunare sau mai degrabă își autoimpunea bunătatea ca și standard față de casa vrăjmașului său? Atunci când atenția noastră este concentrată pe respectarea drepturilor proprii, nu facem altceva decât să determinăm alungarea bunătății față de semenii noștri. David L-a lăsat pe Dumnezeu să se răzbune și să îl răzbune. Domnul Isus Cristos ne-a învățat la rândul Lui să îl lăsăm pe Dumnezeu să aibă grijă de confruntările noastre cu vrăjmașii, iar noi să avem în vedere bunătatea.

   Răutatea noastră îi poate afecta pe alții. Mefiboșet suferea de un handicap pe care nu l-a avut din naștere, ci a fost dobândit atunci când femeia ce îi purta de grijă, la auzul veștii morții lui Saul, bunicul copilului, l-a luat în grabă pe acesta din urmă. Graba ei de a fugi a cauzat căderea lui Mefiboșet, acesta rămânând olog pe viață. Împăratul Saul și-a pierdut viața din cauza neascultării poruncilor lui Dumnezeu.

   Dumnezeu ne-a iubit pe când noi eram păcătoși. El Și-a arătat bunătatea față de noi, cei care I-am răsplătit dragostea cu împotrivire. În ce fel vom manifesta de-acum înainte bunătate față de semenii noștri? Va fi ea asemănătoare bunătății lui Dumnezeu?

(Sintezã a mesajului expus de fr. Cornel Marcu, pastor în loc. Tiur, duminică, 9 iunie 2013)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu