..

Caracteristicile unei biserici puternice

foundationReferințe: Faptele Apostolilor, capitolul 2

Dacă ar fi să ne gândim la primele trei biserici puternice din zilele noastre, care ar fi criteriile după care am face aceasta clasificare? Numărul de membrii, predicatorii pe care îi are, posibilităţile materiale? Comparăm corurile bisericilor, păstorii, comparăm membrii bisericilor şi viaţa trăită acolo, facem tot timpul comparaţii. Dar oare știm să facem evaluări corecte? Dacă e să căutăm o biserică perfectă, nu o vom găsi! Biserica are o componentă divină şi una umană, ne aflăm în plin proces de sfinţire şi de transformare. Dacă tot e să facem comparaţii, să privim la Biserica Primară. Care sunt caracteristicile unei biserici puternice?

1. Dependenţa de Duhul Sfânt

I. Când este primit Duhul Sfânt? Apostolul Pavel merge în Efes şi întreabă ucenicii de acolo dacă au primit botezul cu Duhul Sfânt. Aflând de la aceștia ca nici măcar nu au cunoștință de așa ceva, apostolul începe să le lumineze mintea cu informații atât de necesare lor. Pot exista persoane implicate în lucrarea Domnului, dar care totuşi să nu aibă prezenţa Duhului Sfânt în viaţa lor. Omul a primit Duhul atunci când a crezut, atunci când Duhul a făcut în viaţa omului lucrarea de convingere a necesităţii de relaţionare cu Dumnezeu. Momentul primirii este cel al naşterii din nou, pentru că naşterea din nou este lucrarea Duhului Sfânt.

II. Plinătatea Duhului Sfânt. Dacă Duhul Sfânt este primit o singură dată, plinătatea se poate realiza de mai multe ori în viaţă. Darurile sunt date de Dumnezeu nu pentru realizarea noastră personală, ci pentru zidirea Bisericii, pentru folosul altora. Din păcate, ne interesează mai mult darurile, decât roadele acestor daruri. Biserica sănătoasă este biserica ce stă în dependenţă de Dumnezeu şi umblă în dependenţă de Duhul lui Dumnezeu.

2. Dedicarea faţă de Scriptură

Drept rezultat al predicării lui Petru, s-au întors la Dumnezeu aproape 3000 de oameni. Am înlocuit Scriptura cu o sumedenie de alte lucruri şi am scos din context importanţa Cuvântului Sfânt. Cât de mult valorează Scriptura pentru tine? Puneți câteva întrebări:
– doresc într-adevăr să strâng Cuvântul lui Dumnezeu în viaţa mea?
– sunt deranjat dacă acest Cuvânt este răstălmăcit?
– sunt deranjat dacă Biblia este diluată, dacă mesajul ei este trunchiat, doar pentru a fi realizate nişte scopuri umane, în detrimentului Scopului Divin?
– sunt dornic să văd cum Cuvântul lui Dumnezeu este distribuit, pentru a ajunge şi la alţii?
Baptiştii au fost întotdeauna recunoscuţi drept „oamenii Cuvântului”, oameni pentru care studiul Scripturii era o prioritate. Mai este acest lucru valabil şi azi?

3. Dorința pentru legătura frăţească

Nu este îndeajuns să te strângi laolaltă, trebuie să simți împreună cu celălalt, trebuie să îţi pese de celălalt şi de nevoile lui.

4. Dragoste pentru cei pierduți

Apostolul Petru insista pe lângă oameni ca să se salveze de sub mânia lui Dumnezeu. O biserică puternică este biserica ce se multiplică, este biserica ce salvează sufletele pierdute, este biserica ce scoate sufletele din iad şi îi duce în Rai, în prezenţa lui Dumnezeu.

(Mesaj expus de Daniel Ciobanu, pastor al Bisericii Baptiste Betel din Mediaș, duminică, 31 mai 2015)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu