..

Ce apreciază Domnul Isus – Un lucru frumos, făcut pentru Domnul

parfumReferințe: Marcu 14.3-9

Domnul Isus se afla în casa unui om, a cărui lepră fusese vindecată la un moment dat de El, așadar era un moment de bucurie la care participau oameni ce se bucurau de momente pline de pace şi veselie. Printre ei se aflau Lazăr, Maria şi Marta.
De ce afirmă chiar Domnul Isus că ceea ce a făcut femeia păcătoasă, care era nimeni alta decât Maria, sora Martei şi a lui Lazăr cel înviat de Cristos, a fost un gest frumos? De ce a apreciat Domnul Isus gestul Mariei, care au fost caracteristicile gestului ei? De ce a fost un lucru frumos?

1. Un gest de iubire pentru Domnul Mariei

Marta oferă o imagine a slujirii Domnului, Lazăr oferă imaginea părtăşiei, dar Maria oferă o imagine a dragostei pentru Domnul nostru. Fiecare dintre primele două imagini sunt importante, dar cea de-a treia imagine, cea a dragostei, a devoţiunii supreme, este de o importanţă deosebită.
Valoarea iubirii este dată de persoana pe care o iubim, nu de motivaţia iubirii noastre, bazată strict pe ceea ce ne oferă acea persoană. Oare cum am putea să ne arătăm devotamentul şi dragostea pentru Domnul Isus? Orice lucru pe care-L facem pentru El, din toată inima, este dovada iubirii noastre pentru Fiul lui Dumnezeu.

2. Un act realizat cu un sacrificiu considerabil

Înțelegem valoarea actului în sine dacă luăm în considerare contravaloarea parfumului: echivalentul unui an de muncă. Așa cum David afirma în trecut că închinarea lui în faţa lui Dumnezeu trebuie să-l coste, Maria a adus un lucru de mare preț. Timpul nostru, energia noastră, tot ce avem noi mai bun, trebuie să fie darul nostru. Dăruirea noastră trebuie să ajungă până la punctul de sacrificiu, dar un sacrificiu făcut cu bucurie.

3. Maria s-a pregătit pentru ceea ce a făcut

Există oameni care afirmă că gestul Mariei a fost unul spontan. Evanghelia după Luca, capitolul 10 afirmă că la un moment dat Isus Cristos a intrat în casa Mariei şi a Martei, iar Maria stătea la picioarele Domnului, sorbind cu nesaț ceea ce El rostea. Iubirea Mariei pentru Cristos Domnul nu credem că a stârnit un gest de moment, ci, mai degrabă, a fost un act premeditat, a fost un act pe care l-a planificat dinainte.

4. Un gest făcut cu onestitate

Un gest făcut din inimă, un gest făcut cu cinste, fără a fi anunţat cu surle şi trâmbiţe. Ea nu a căutat să fie apreciată de oameni, ci a dorit să-şi exprime consideraţia pentru Cristos. Smerenia, ce este atât de apreciată de Dumnezeu, a umplut de înțeles gestul Mariei.

5. Maria nu a ținut cont de criticile care i se aduceau

Unii oameni, prezenți la evenimentul menționat în text au comentat, spunând că valoarea parfumului ar fi putut fi folosită mai înţelept, în scopuri caritabile. Evanghelistul Ioan chiar îl nominalizează pe trădătorul Iuda, ca fiind unul dintre cei ce se opuneau acestui gest. În ciuda tuturor acestor cuvinte împotrivitoare, Maria a dat curs intenției ei bune. Iar, ce este cel mai important, Domnul o apreciază şi îi ia apărarea. Isus Cristos îi cunoştea inima şi de aceea a apreciat gestul femeii.

Când eşti gata să faci ceva pentru Domnul, când dorești să te închini în faţa Lui şi să-I recunoşti autoritatea, El va aprecia intenția şi acțiunile tale. El așteaptă să faci ceea ce poţi, nu va cere lucruri pe care nu le poţi face. Am făcut tot ce puteam pentru a-L sluji cu bucurie?

(Mesaj expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 1 martie 2015)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu