..

Ce este căsnicia?

Ce este căsnicia?

   Iubirea este o ”boală” care, dacă este tratată cum se cuvine, nu se vindecă niciodată.
Căsnicia poate fi asemănată cu o construcție ce trebuie să respecte regulile stricte în domeniu. Există cel puțin 4 piloni principali pe care trebuie să se bazeze căsnicia.
1. Parteneriatul
   1 Corinteni 7.4: ”Nevasta nu este stăpână pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpân peste trupul lui, ci nevasta.” Cei doi intră în parteneriat cu întreaga ființă, în vederea construirii unui cămin. Este vorba despre un parteneriat 100%. Nu există autonomie, ci o dedicare totală.
2. Protecția
   1 Petru 3.7: ”Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre.” Expresia ”un vas mai slab” nu se referă la o valoare mai mică a femeii, ci la fragilitatea ei. Soțul trebuie să poarte de grijă soției lui.
3. Procrearea
O parte esențială a familiei. Copiii nu trebuie considerați ca fiind o intruziune în familie, ci ca o împlinire a planului lui Dumnezeu:
– Geneza 1.28: ”(…) Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul şi supuneţi-l(…)”
– Psalm 127.3: ”Iată, fiii sunt o moştenire de la Domnul, rodul pântecelui este o răsplată dată de El.”
4. Plăcerea
În primele două capitole din cartea Geneza este scris faptul că lui Dumnezeu îi făcea plăcere ceea ce a creat. Satisfacția trăirii în familie trebuie să fie prezentă.
Căsătoria înseamnă a-l face fericit pe celălalt, a-l împlini pe partenerul de viață.

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin cu ocazia nunții dintre Alexandra și Daniel Vinczi, eveniment ce a avut loc în data de 10 iunie 2012)

Postează un comentariu