..

Ce înseamnă să fii creștin?

crossReferințe: Apocalipsa 19.6-9

Peste tot în lume există oameni care se autodefinesc „creştini”. Deși oamenii se declară a fi creştini tot îți este teamă să îți lași mașina descuiată, îi auzi înjurând sau îi vezi comportându-se nepotrivit. De ce doresc oamenii să li se spună creştini, când ei, de fapt, nu sunt? Și, mai ales, ce înseamnă a fi creştin? Dacă este să privim într-un text biblic ca cel din 2 Corinteni 11.2 înțelegem că logodna reprezintă în esență o promisiune și o așteptare, un cuvânt dat în vederea căsătoriei, iar când ești logodnic, aştepţi cu nerăbdare ziua căsătoriei. În Cer nu vor exista niciodată divorţuri. Logodna în vederea căsătoriei reprezintă un proces al maturizării, în plan spiritual acesta este un proces pe care Duhul Sfânt îl duce la îndeplinire în om. Vom prezenta câteva etape ale procesului de maturizare spirituală.

1. Ai nevoie de o schimbare a naturii

”Iată că sunt născut în nelegiuire şi în păcat m-a zămislit mama mea.” Ps.51.5. Păcatul există plantat în ființa noastră încă de la nașterea noastră pe acest pământ. În Cer însă nu se intră cu această natură păcătoasă, este nevoie de schimbare. Există două dimensiuni ale lucrării de schimbare:
– ce face Dumnezeu: firea cea nouă (Romani 6.6). Dacă Dumnezeu nu ar face încă de la început schimbarea vieții noastre spirituale, prin nașterea din nou, noi nu am putea trăi. Dumnezeu, prin Duhul Sfânt, a luat firea cea veche, pământească şi a răstignit-o, în locul ei punând o fire nouă, schimbată.
– ce facem noi: firea pământească (Galateni 5.24). Pavel a vorbit despre lupta lui interioară contra firii pământeşti, o fire plină de păcat şi pofte.

2. Ai nevoie de o schimbare a gândirii

Metanoia, un termen din limba greacă, înseamnă schimbarea gândirii. Pocăinţă înseamnă numai doar să nu mai păcătuieşti, ci este şi schimbarea gândirii.
Ps. 103.1-4 evidențiază câteva semne ale schimbării gândirii. Trebuie schimbate câteva aspecte privitoare la gândirea noastră, gândire ce trebuie armonizată cu voia lui Dumnezeu. O minte imatură este incapabilă să observe multiplele binecuvântări oferite de Dumnezeu, o minte dezvoltată insuficient din punct de vedere spiritual va trece cu ușurință peste ceea ce psalmistul reliefează atât de bine în Psalmul 103:
– Domnul oferă binefacerile sale
– Dumnezeu iartă fărădelegile omului
– sănătatea este oferită de Creator
– este asigurată viața veșnică
Oamenii s-ar pocăi doar ca să scape de pedeapsa iadului. Frumuseţea relației omului cu Dumnezeu constă în dorința creaţiei după Creator. Vrei să fii cu Cristos pentru că îți place să fii cu El atât de mult, încât orice altceva nu mai contează? Cum ar fi ca în Cer să-I spui Domnului: „Doamne, am venit în prezenţa Ta numai că scap de iad”?

3. Ai nevoie de o gestionare bună a poziției tale faţă de promisiunile lui Dumnezeu

Ne folosim oare de promisiunile lui Dumnezeu? Ne ancorăm oare viața și încrederea în ceea ce ne promite Stăpânul nostru? Maturitatea spirituală înseamnă să gestionezi bine promisiunile lui Dumnezeu, maturitate spirituală înseamnă să ajungi în Cer în calitate de Mireasă a lui Cristos.

(Mesaj expus de Iosif Dragomir, pastor al Bisericii Baptiste „Privegherea” din București, duminică, 24 august 2014)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu