..

Ce înseamnă să-L cunoști pe Dumnezeu

Referinţe: Ieremia 9.23-24

23 „Aşa vorbeşte Domnul: „Înţeleptul să nu se laude cu înţelepciunea lui, cel tare să nu se laude cu tăria lui, bogatul să nu se laude cu bogăţia lui.
24 Ci cel ce se laudă să se laude că are pricepere şi că Mă cunoaşte, că ştie că Eu Sunt Domnul, care fac milă, judecată şi dreptate pe pământ! Căci în acestea găsesc plăcere Eu, zice Domnul.”

   Cartea Ieremia a fost scrisă de un om ce a fost ales de către Dumnezeu încă din tinerețe. Ieremia a vorbit unui popor dedat la idolatrie, un popor ce L-a respins pe Dumnezeul său.
Dacă nu-L cunoști pe Dumnezeu, totul este în zadar. Trebuie să-ți faci timp pentru a-L cunoaște, nu din obligație, nici pentru a pune condiții, ci, pur și simplu pentru a-I cunoște măreția.
1. De ce să ne bazăm viața pe o carte scrisă cu mii de ani în urmă?
Pentru că nu există siguranță în altă parte, nici mângâiere, nici binecuvântare. În Sfânta Scriptură găsim exemple de oameni care L-au căutat pe Creator, oameni cărora le-a făcut plăcere să aibă o relație personală cu El.
2. Ce înseamnă să-L cunoști pe Dumnezeu?
Înseamnă mai mult decât să-I arăți respect. Trebuie să te lași atins de El, să comunici cu El. Dumnezeu este izvorul vieții, ce te adapă cu o apă vie de care ai nevoie tot mai mult în fiecare zi.
– Psalm 16.2: „Tu eşti Domnul meu, Tu eşti singura mea fericire!”
– Evrei 13.8: „Isus Cristos este acelaşi ieri şi azi şi în veci!”
Pavel, apostol al Domnului Isus Cristos, a renunțat la lucrurile pe care i le oferea această lume (chiar și lucrurile cele mai de preț le socotea ca pe un gunoi), pentru a-L cunoaște pe Domnul.
Capitolele 4 și 5 din Apocalipsa ne înfățișează imaginea Cerului. Ființele despre care ni se vorbește îi aduc necontenit laudă Celui ce a creat tot ce se vede și ce nu se vede.
3. Ce faci când ajungi să-L cunoști pe Dumnezeu?
Te închini înaintea Sa. Indiferent că ești pe drum spre slujba ta, gătești acasă, îți crești copii sau faci altceva, închinarea se desfășoară. Închinarea este o formă permanentă de acțiune.
La încheierea vieții noastre pe Pământ ce va scrie pe piatra funerară: a fost un om bogat, un om înțelept sau acest om L-a cunoscut pe Dumnezeu? Tu ești cel ce alege direcția de urmat în viață.

(Sintezã a mesajului expus de fr. Samuel Oprișan, pastor-misionar în Biserica Baptistă din Brașov, duminică, 29 iunie 2012)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu