..

Condiţiile intrării în prezenţa lui Dumnezeu

 
   Ţinta spre care alergăm este ACASĂ, în prezenţa lui Dumnezeu.
   În prezenţa lui Dumnezeu nu se intră oricum.
1. În prezenţa lui Dumnezeu nu se intră decât la invitaţia lui Dumnezeu.
   Nu se intră oricând şi oricum. În Vechiul Testament găsim precizări exacte cu privire la zilele şi evenimentele cu prilejul cărora omul putea să se înfăţişeze înaintea Domnului. Condiţiile erau stricte, marele preot trebuia să fie îmbrăcat cu veşminte speciale, trebuiau îndeplinite ritualuri speciale. Ca să te poţi prezenta înaintea Lui, trebuie să te conformezi regulilor Lui.
2. În prezenţa lui Dumnezeu se intră dezbrăcat de pretenţii, de mândrie, în smerenie deplină.
   Nimic din toate realizările noastre nu poate deveni subiect de laudă înaintea lui Dumnezeu, nu se poate substitui permisului de intrare în prezenţa Sa.
3. În prezenţa lui Dumnezeu se intră numai dacă poţi dovedi că păcatele tale au fost plătite, iertate.
   Nu putem intra în prezenţa lui Dumnezeu cu păcatul prezent în viaţa noastră. Aceasta este o ofensă directă, iar plata acesei ofense, plata păcatului, este moartea.
   Cel care doreşte să vină în prezenţa lui Dumnezeu trebuie să se conformeze regulilor Sale. În viaţa de acum este o chestiune de alegere, omul poate alege să vină în prezenţa lui Dumnezeu, sau să stea departe de faţa Domnului. Va veni însă o zi, în care înfăţişarea înaintea lui Dumnezeu nu va mai fi o chestiune de alegere, ci una de obligaţie, regulile lui Dumnezeu însă nu se schimbă. Atunci, fie că vrei, fie că nu, va trebui să te prezinţi înaintea Sa aşa cum doreşte El.

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Beniamin Fărăgău, duminicã, 14 februarie 2010, în cadrul zilelor de evanghelizare)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

 

Postează un comentariu