..

Cu privirea spre cruce

Referințe: Matei 27.26-50

people_crossCrucea… Locul unde Fiul lui Dumnezeu a murit… pentru noi!
1. Crucea este un loc al substituirii
Glasul mulțimii l-a forțat pe Pilat din Pont să nu trimită la crucificare pe tâlharul Baraba, ci pe Isus Cristos. Aceasta a făcut parte din planul lui Dumnezeu: Domnul Isus a murit din cauza nelegiuirilor noastre. Orice om era separat de Dumnezeu tocmai din cauza păcatului prezent în viața fiecăruia dintre noi, însă Creatorul a hotărât o poartă de salvare pentru noi. Însuși Dumnezeu a împăcat cu El Însuși creația pervertită. Domnul Isus a murit în locul nostru.

2. Crucea este un loc al schimbării
Oamenii investesc multe din resursele lor cu scopul prelungirii vieții, însă nimeni nu poate fugi de propria moarte. Ce vei face după moartea ta? Domnul Isus Cristos a oferit viața veșnică celor ce acceptă rolul lucrării Sale răscumpărătoare. Există oameni cărora le este frică de moarte, dar care au frică și de viață. Mustrările de conștiință, apăsarea păcatului, o viață trăită departe de Dumnezeu, toate acestea au drept rezultat frica. Crucea are puterea de a schimba, are puterea de a elibera pe oamenii ce doresc cu adevărat să părăsească frica și care doresc să guste adevărata viață.

3. Crucea este locul strălucirii dragostei lui Dumnezeu
Crucea este locul unde poate fi văzută în toată splendoarea sa dragostea Celui ce putea să ne întoarcă spatele, dar care nu a făcut-o.

4. Crucea este locul salvării noastre
Un criminal atârnat lângă Domnul Isus a primit salvarea în ultimele sale clipe de viață: a cerut iertare și a primit-o.
Crucea este locul unde și tu poți primi salvarea, unde poți găsi puterea de a trăi. Crucea este locul unde-L poți găsi pe Dumnezeu, crucea este locul unde Îl poți găsi pe Cel care îți mai oferă și azi această șansă. Nu o respinge!

(Mesaj expus de pastorul Gigi Dobrin în data de 18 aprilie 2014)

Postează un comentariu