..

Cum putem fi încrezători în Dumnezeu pe măsură ce îmbătrânim

old1Referințe: Psalmul 62

Fiecare zi ne duce mai aproape de sfârșitul vieţii noastre. Oare Dumnezeu va mai fi la fel de credincios sufletelor noastre la fel cum a fost şi în vremea tinereţii? Oare noi vom ştii să fim la fel de credincioşi faţă de Dumnezeu, la fel ca în vremea când puterea nu ne era încă slăbită? Psalmistul ne oferă câțiva pași pe care să îi facem în trăirea noastră cotidiană, pași meniţi a ne asigura liniștea de care avem atâta nevoie.

1. Să stăm în tăcere în faţa lui Dumnezeu în fiecare zi – vers. 1
Efortul nostru de a ne pune nădejdea în Dumnezeu survine în urma unei relaţii apropiate cu El. Faceţi-vă timp pentru relaţia cu Dumnezeu, faceţi-vă timp pentru relaţia cu cea mai importantă Persoană din Univers.

2. Agaţă-te de ceva care nu se schimbă – vers. 2-6
Într-o lume în care constanța nu mai este un parametru luat în considerare, Dumnezeu este locul cel mai sigur şi statornic. Canalul suferinţelor care vin în viaţa noastră creează presiune în viaţa noastră şi numai Creatorul poate oferi liniștea de care avem nevoie.

3. Nu te lasa clătinat în credinţă – vers. 3-7
Poate ai pierdut pe cineva drag, foarte apropiat. Poate te întrebi: m-a abandonat Dumnezeu? Poate casa îţi este prea goală acum. Agaţă-te de El, încrede-te în El şi vei vedea sprijinul pe care Dumnezeu îl oferă sufletului obosit şi frământat.

4. Ai încredere în Dumnezeu tot timpul – vers. 8
Învaţă să depinzi de Dumnezeu tot timpul. Noi, oamenii, ne-am obișnuit să Îl întrebăm: De ce, Doamne? Caracterul statornic al Suveranului Stăpân ar trebui să ne ofere însă încredere în promisiunile pe care El le-a făcut în favoarea noastră. David a avut multe circumstanţe împovărătoare în viaţa lui, a fost încercat din toate părțile, a fost sub presiune deosebită de-a lungul vieţii. Cu toate acestea el şi-a afirmat dependenţa de Dumnezeu, a continuat să se încreadă în El, iar Dumnezeu l-a apreciat pentru aceasta.

5. Vărsaţi-vă inimile înaintea Domnului – vers. 8b
În Vechiul Testament ne este prezentat exemplul Anei, mama lui Samuel. Un suflet amărât şi apăsat, care şi-a vărsat amărăciunea înaintea lui Dumnezeu, a ajuns să fie un bun exemplu al încrederii răsplătite de Creatorul oricărei fiinţe.
Ezechia este şi el un exemplu al smeririi în faţa lui Dumnezeu, smerenie care a fost răsplătită cu atâta dragoste de Dumnezeu. Împăratul Ezechia, în rugăciune, a venit înaintea Celui care cunoaște fiecare cotlon al vieţilor noastre, a mărturisit toată apăsarea şi frământările pe care le avea în viaţa lui, iar Dumnezeu i-a oferit izbăvirea.

6. Nu lăsa banii să-ţi ruineze bătrâneţea – vers. 10
Nu îţi lega inima de posesiunile materiale care nu pot oferi liniștea interioară.

7. Caută să lucrezi pentru răsplătirile cereşti – vers. 12
Nu renunța să câştigi recompense cereşti chiar dacă ai îmbătrânit. Cine se gândește la pensionare, se gândește de cele mai multe ori la a opri totul. Vârsta bătrâneţii nu este o vârstă a opririi din proiectele începute, ci o continuare a acestora. Când ajungi la o anumită vârstă eşti tentat să spui că nu mai poţi face prea multe sau poate chiar nimic important. Greşit! Câtă vreme ai suflare de viaţă asigură-te că tot ceea ce faci Îl glorifică pe Dumnezeu, că tot ceea ce faci este rezultatul relaţionării bune cu El.

Într-o zi răsplata te va aștepta în funcție de felul în care ţi-ai pus încrederea în Dumnezeu şi de felul în care I-ai răspuns. Dacă vrei să ajungi în Împărăţia lui Dumnezeu ridică-ţi ochii spre El şi trăieşte cu încredere deplină.

(Mesaj expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 19 iulie 2015)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu