..

Descoperirea dumnezeirii lui Cristos

Referințe: Luca 8.22-28

The-Apostles-on-the-rough-sea.Un demers al lui Isus Cristos pentru descoperirea de Sine, descoperire pe care avea să se clădească mişcarea misionară a ucenicilor. Orice revelaţie ne simplifică viaţa. De pildă, ni s-a făcut cunoscut că există un singur Dumnezeu. Din 30.000 de dumnezei pe care l-am fi putut alege? Dumnezeu a revelat deasemenea dragostea Sa faţă de oameni. Ce am fi putut face noi pentru a câștiga favoarea Lui? Este, așadar, o binecuvântare că Dumnezeu ni S-a descoperit în splendoarea măreţiei Sale. Descoperirea pe care o face Fiul lui Dumnezeu trebuie crezută. Ucenicii nu trebuiau numai să creadă, era necesar ca ei să poată reproduce mai departe această descoperire. Putem identifica câteva etape în acest proces al descoperirii dumnezeirii lui Cristos:

1. Domnul Isus Cristos corectează credința ucenicilor în El

Ca să ai parte de descoperirea lui Dumnezeu trebuie să treci prin etapa recunoaşterii faptului că nu te poți încrede în tine. De ce trebuie să trecem uneori totuși prin manifestări supranaturale ale forţelor naturii, așa cum au experimentat-o ucenicii?
– avem o gândire fragilă, căutăm soluții la problemele pe care le avem, dar soluţionarea este de multe ori una lipsită de înţelepciune şi tărie
– suntem fragili la nivel spiritual. Avem nevoie de ceva mult mai puternic decât credința noastră, de aceea Domnul Isus a oferit ucenicilor Lui o dovadă de netăgăduit cu privire la dumnezeirea Sa. Problema ucenicilor nu era fragilitatea lor, ci nevoia lor de a se agăţa de cineva mai puternic.

2. Domnul Isus Cristos corectează credința ucenicilor în El ca fiinţă intermediară

Marea înfuriată se linişteşte imediat ce Domnul Isus îi porunceşte acest lucru. Salvamarul încearcă să salveze pe cel ce riscă a se îneca. Domnul Isus Cristos nu este salvamar, ci este salvator! El vine şi acţionează direct la sursa problemei. Dacă oamenii încearcă să rezolve efectele problemei, Dumnezeu rezolvă însăși problema. Isus Cristos nu ni se prezintă a fi o persoană slabă, El se revelează pe Sine ca fiind o persoană cu multă putere, Însuși Dumnezeu. El nu este o persoană intermediară care rezolvă anumite probleme, anumite cerinţe ale oamenilor.

El este Sursa, Creatorul, Persoana care poate oferi sprijin celor ce sunt slabi şi recunosc imperfecţiunea şi slăbiciunea de care dau dovadă. El este Dumnezeul ce oferă viaţa, şi mai presus de aceasta, este Cel care oferă viaţa veşnică. El este Salvatorul! Din mijlocul furtunii ai strigat către El?

(Mesaj expus de fr. Călin Taloș, pastor al Bisericii Baptiste din Peceiu, jud. Sălaj, duminică, 30 martie 2014)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu