..

Ezra, planuri duse la-ndeplinire

Referinţe: Ezra 7.10

10  Căci Ezra îşi pusese inima să adâncească şi să împlinească Legea Domnului şi să înveţe pe oameni în mijlocul lui Israel legile şi poruncile.

   La început de an fiecare dintre noi ia decizii, trasează linii directoare pentru anul ce stă înainte. Cuvântul lui Dumnezeu ne îndeamnă să căutăm a împlini voia Lui, ne porunceşte să ne modelăm planurile în conformitate cu ceea ce doreşte Domnul.
   Cine era de fapt Ezra şi care erau preocupările lui? Un om care a cunoscut neplăcerile cauzate de robia în care a ajuns poporul evreu, dar care a dorit restaurarea Templului, chiar dacă nu-l văzuse vreodată.
   Ezra avea pe inimă ascultarea de Dumnezeu şi împlinirea poruncilor Sale. Ce a făcut Ezra pentru a se situa în acord cu voia lui Dumnezeu, căror aspecte a acordat o atenţie deosebită?
a adâncit Legea Domnului (studierea şi meditarea asupra Cuvântului sfânt)
împlineşte Legea Domnului (punerea în aplicare a învăţăturilor sfinte)
învaţă pe alţii
   Psalmul 27.8 spune: „Inima îmi zice din partea Ta: „Caută Faţa Mea!” Şi Faţa Ta, Doamne, o caut!” Suntem îndemnaţi a căuta părtăşia cu Dumnezeu, iar ajutorul Lui nu va întârzia să apară.
   Atunci când căutăm prezenţa lui Dumnezeu, viaţa noastră va fi transformată, vom trăi adevărul şi vom fi înrădăcinaţi în adevăr, adevăr ce se va manifesta şi în relaţia cu ceilalţi oameni. Care este atitudinea noastră faţă de semenii noştrii?
   „Îi plac Domnului mai mult arderile de tot şi jertfele decât ascultarea de glasul Domnului? Ascultarea face mai mult decât jertfele şi păzirea cuvântului Său face mai mult decât grăsimea berbecilor” (1 Samuel 15.22). Ascultarea de Dumnezeu este posibilă numai prin rămânerea în apropierea Cuvântului lui Dumnezeu. Printre planurile făcute de noi în acest început de an se numără şi acesta?

(Sintezã a mesajului expus de fr. Comşa Vasile, sâmbătă, 1 ianuarie 2011)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu