..

Întâlnire familii tinere împreună cu familia Taloș

1În data de 29 martie 2014 familiile tinere s-au bucurat de un timp de părtăşie, în care au încercat a se apropia mai mult de Dumnezeu, cu scopul declarat de a cunoaște voia Lui pentru ele. Invitați la această întâlnire au fost pastorul Călin Taloș împreună cu soția Adela.

Familia şi lucrarea lui Dumnezeu s-au constituit în elementele de bază pentru platforma pe care s-a desfăşurat discuţia. Unitatea familiei determină unitatea Bisericii. Biserica însăşi presupune unitatea dintre Mire şi mireasă. În ce anume constă lucrarea Domnului şi care este partea noastră? Dumnezeu ne cheamă la această lucrare pentru a ne arăta prețuirea Lui. Deși El este Cel care ţine întregul Univers în Mâna Sa, dorește să ne ofere atenția Lui. El nu are nevoie de noi pentru a-Şi duce la îndeplinire planurile, dar vrea să ne arate cât de mult preţuim în ochii Săi.

Urmând exemplul lui Dumnezeu, trebuie ca şi noi sa arătăm prețuirea noastră celor din jurul nostru. Întrucât relaţia noastră cu Dumnezeu se bazează pe iertare, familia are nevoie de acest aspect important: iertarea este necesară pentru stabilirea unor legături trainice în cadrul familiei. Deși societatea în care trăim începe sa dea la o parte tot mai mult principiile creştine bazate pe Sfânta Scriptură, întunericul care începe să se instaleze tot mai evident va scoate la iveală familiile ce vor fi adevărate lumini în acest întuneric.

În urmă cu aproape 2000 de ani Fiul lui Dumnezeu a murit pentru ca noi să fim salvaţi. Recunoştinţa trebuie să fie prezentă în inima noastră, precum şi în atitudinea noastră de relaţionare cu Dumnezeu. Cât de mult contează să ne exprimăm recunoştinţa faţă de Dumnezeu, pentru dragostea Lui necondiţionată faţă de noi! Când ne exprimăm recunoştinţa:
– resimţim un sentiment de spaimă şi, totodată, de admiraţie deosebită faţă de Creator
– simțim o putere irezistibilă, însăşi puterea lui Dumnezeu
– conştientizăm primirea unei energii deosebite
– avem sentimentul urgenţei mărturisirii păcatelor, al pocăinţei
Familia implicată în lucrarea de slujire beneficiază de avantaje. Câteva dintre cele mai importante sunt:
– familia experimentează şi exersează credinţa
– familia practică umblarea cu Dumnezeu

Să ne preţuim așadar unii pe alții, să dăm valoare trăirii pe care o avem, să ne exprimăm recunoştinţa față de Cel ce ne-a iertat şi să fim gata să lucrăm împreună cu Dumnezeu.

Postează un comentariu