..

Învierea Domnului Isus

mormantgol-185x250Referințe: Matei 28:1-10

Cea mai mare sărbătoare a evreilor era cea a Paștelui. Șapte zile de sărbătoare în care spuneau și își aduceau aminte de ceea ce Dumnezeu a făcut în viața poporului. În ceea ce ne privește pe noi, sărbătoarea Paștelui trebuie să ne conștientizeze de următoarele aspecte:

1. Am fost eliberați de păcat și condamnare eternă și am devenit oameni noi. La cruce viața noastră s-a schimbat și am primit bucurie și pace.

2. Duhul Celui care l-a înviat pe Domnul Isus, ne va învia într-o zi și pe noi. Speranța și bucuria care ne guvernează viețile se regăsesc în această realitate.

   Domnul Isus a înviat și este viu în vecii vecilor. Învierea a fost biruința supremă a Domnului asupra păcatului și a morții. Moartea și învierea sunt un tot unitar care reprezintă lucrarea completă, victoria prin care și noi avem biruință. Nu mormântul gol e dovada învierii, ci întâlnirea personală cu Domnul Isus este cea care naște credință. Constatând că mormântul este gol, femeile se panichează, nu devin credincioase. Abia când îl întâlnesc pe Domnul Isus se naște în ele bucuria. Învierea a însemnat izbăvirea de sub puterea morții. Prin credință și noi primim această eliberare și pacea care izvorăște din acestă realitate ne umple viețile. Lumina care răzbate din Domnul Isus ne luminează și nouă calea pe care înaintăm spre veșnicia cu El.

   Învierea a adus un nou început prin legământul cel nou. A început lucrarea Bisericii de a duce evanghelia până la marginile pământului, acesta fiind și mandatul nostru al tuturor.

(Sintezã a mesajului expus de fratele Eugen Stuparu, luni, 6 mai 2013)

Postează un comentariu