..

Isus – Căpetenia şi desăvârşirea credinţei

ISUS – CĂPETENIA ŞI DESĂVÂRŞIREA CREDINŢEI

Referinţe: Evrei 11.39-40, 12.1-2

   Credinţa noastră ajunge desăvârşită doar privind în mod constant la modelul de viaţă reprezentat de Domnul Isus.
   Fiecare credincios se află într-o "alergare" de-a lungul vieţii. Ca oricare altă competiţie şi alergarea are un obiectiv, o ţintă.
 1. Alergarea este deja pregătită
   Pentru a ajunge la finish sunt necesare curajul şi perseverenţa. Chiar dacă obosim, nu trebuie să renunţăm, iar deciziile pe care le luăm, trebuie să reflecte viaţa trăită prin credinţă.
 2. Alergarea presupune sacrificii
   Alergarea nu este doar o plimbare, ci o probă care necesită eforturi susţinute. Pavel declară că se poartă aspru cu trupul său, întrucât doreşte a câştiga proba alergării prin credinţă (1 Cor. 9.27).
 3. Alergarea este văzută de alţii (Evrei 12.1)
   Chiar şi eroii credinţei au avut parte de momente de cădere, însă s-au ridicat şi au continuat alergarea. Un exemplu elocvent îl reprezintă Ilie care, deşi a experimentat victoria jertfei primite de Dumnezeu, în faţa preoţilor lui Baal, a ajuns în cele din urmă să-şi mărturisească nevrednicia şi lipsa de putere.
 4. Obiectivul alergării
   Isus a avut o credinţă operativă în viaţa Lui, în lucrarea Lui şi în moartea Lui. Lucrarea pe care o făcea, trecând prin durerea fără margini a despărţirii de Dumnezeu din momentul crucificării, conducea în cele din urmă, la bucuria negrăită a Învierii şi, implicit a răscumpărării tuturor acelora ce aveau să accepte această lucrare.
   Trădare, batjocură, ruşine, suferinţă – iată doar câteva aspecte ale unei "alergări" ce avea ca scop final glorificarea lui Dumnezeu. (Isaia 53.3-8).
   Domnul Isus Cristos nu ni se va arăta la jumătatea alergării, ci la final. Nu trebuie să ne concentrăm atenţia la durerile, necazurile şi problemele noastre, ci "să ne uităm ţintă la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei noastre, adică la Isus" (Evrei 12:1)

(Sinteză a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin duminică, 05 aprilie 2009)
 
  Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, va invităm să accesaţi meniul RESURSE – ASCULTĂ MESAJE
 
  Ascultă mesajul aici  

Postează un comentariu