..

Mesajul Nașterii Domnului

Referinţe: Luca 2.6-20

vestire ingeriÎn multe din țările avansate, conform statisticilor, este perioada cu cele mai multe depresii. Deși există un nivel de trai ridicat, plin de confort și îndestulare, oamenii experimentează stări de singurătate, păcatul îi face pe oameni să experimenteze stări depresive, altele decât starea de bucurie ce se cuvine acestor momente. Esența acestei sărbători este Persoana sărbătorită, nu belșugul de hrană sau decorațiuni atât de prezente în aceste zile. Să vedem întregul ansamblu al scenei nașterii.

1. Mesaj special de pace – vers.9-11

Păstorii s-au tulburat în fața prezenței mesagerului divin, o imagine ce trece dincolo de priceperea lor, cu toate acestea mesajul a fost: ”Nu vă temeți!” Dumnezeu se arată și vorbește în condiții speciale nu pentru a ne înspăimânta, ci pentru a ne elibera de frică (Luca 1.11-13).

2. Mesaj al salvării – vers.11

Vestea bună este una universală și se potrivește oricărui om. Deși universalitatea este o caracteristică de bază a acestui mesaj, el este și un mesaj personal, care ni-L revelează pe Cristos, este mesajul mântuirii, al salvării fiecărui om ce primește Vestea Bună.

3. Mesaj al proslăvirii – vers.15

Odată ce mesajul a fost comunicat, omul nu mai poate sta indiferent. Deși păstorii nu erau oameni ai studiului Torei, nici nu frecventau Templul, ei au acționat. După aflarea veștii, ei s-au grăbit să se conformeze celor comunicate lor. Când Dumnezeu vorbește, acțiunea trebuie să aibă loc imediat, nu poate fi amânată. Aici este vorba despre ascultare. Conformarea lor în ascultare a avut ca rezultat găsirea Mântuitorului! Dumnezeu S-a coborât la cei abandonați, la cei pe care nimeni nu-i băga în seamă. În turmele lor se nășteau mieii ce aveau să fie aduși ca jertfă la Templu. Ei, cei ce se îngrijeau de mieii de jertfă, Îl întâlnesc pe Mielul lui Dumnezeu!

4. Mesaj al oportunității – vers.17-18

Au avut oportunitatea de a-L vedea pe Dumnezeu, dar acum oportunitatea este aceea de a-L prezenta pe Dumnezeu și altora. Acesta este lucrul pe care trebuie să-l înțelegem: ceea ce cunoaștem despre Dumnezeu trebuie comunicat și altora.

5. Mesaj al onorării – vers.20

După ce păstorii L-au văzut pe Mesia, ei nu s-au întors la colibele lor pentru a-și schimba înfățișarea, ci s-au grăbit să spună imediat și altora despre minunea revelată. Bucuria i-a schimbat pe ei, inimile lor au fost schimbate, iar aceasta a fost suficient pentru a acționa.

6. Mesaj al pasivității – vers.7

Este un mesaj al respingerii. Mesajul textului este și un mesaj trist, întrucât revelează respingerea de care dăm dovadă. Lumea nu a fost deschisă pentru a-L primi pe Salvatorul ei, nu a fost loc pentru Domnul Isus. Oare cum este astăzi? Nu ne referim la lume, ci ne referim la noi înșine! Ți-ai deschis inima ta și I-ai urat bun venit? Nu vrei să-L lași înăuntru și să nu-L mai lași afară? Altfel nu vei cunoaște slava Cerului!

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, miercuri, 25 decembrie 2013)

Postează un comentariu