..

Modul în care lucrează Dumnezeu

vaseReferințe: 2 Împăraţi 4.1-7

Textul de azi ne provoacă să identificăm unul dintre felurile în care lucrează Dumnezeu. Fiecare dintre noi avem un stil aparte în abordarea circumstanţelor şi în rezolvarea problemelor. De la individ la individ diferă capacitatea, resursele şi modalitatea de a interveni în viaţa de zi cu zi. Dumnezeu nu se supune şablonului sau tiparului pe care noi îl gândim pentru o anumită situaţie. Avem tendința de a prescrie lui Dumnezeu modul în care El trebuie să intervină: într-o manieră zgomotoasă, vizibilă, într-un mod rapid, adică El să intervină imediat pentru a rezolva problema, fără a te face să cunoști suferinţa, cu alte cuvinte când El lucrează noi trebuie să simțim mai degrabă confort, decât disconfort. Oare să fie chiar așa? Există momente când El intervine așa, dar nu credem că acesta este tiparul intervenției divine. Cum lucrează Dumnezeu, de ce anume se folosește El?

1. Dumnezeu are nevoie numai de ceea ce ai

Una dintre soţiile fiilor proorociilor, oamenii lui Dumnezeu, trece printr-o situaţie de criză puternică: moartea soţului şi perspectiva sclaviei, şi aceasta deși soţul fusese un om temător de Dumnezeu. După întrebările puse de Elisei şi răspunsul femeii, putem constata sărăcia deosebită în care aceasta trăia. Dar sărăcia era cadrul în care puterea Creatorului avea să se manifeste într-un mod remarcabil. Peste veacuri, Domnul Isus avea să repete experiența folosirii doar a lucrurilor pe care omul le are, chiar dacă ni se pare că aceasta este insuficient. El a înmulţit pâinile şi peștii, o mare mulțime de oameni avea să fie hrănită. Un exemplu de data aceasta din Vechiul Testament ni-l prezintă pe David care avea să meargă înaintea lui Goliat doar cu o praştie şi trei pietre. Puțin, nu? În faţa unui războinic de o asemenea talie! Dumnezeu folosește însă doar ceea ce ai!

2. Dumnezeu face numai ceea ce tu nu poţi să faci

Dumnezeu nu face lucrul în locul tău, tu trebuie să-ţi faci partea, El va desăvârşi apoi lucrurile. Credinţa ta trebuie să te determine la acțiune. Femeia avea doar un vas acasă, dar ea a adunat vase de la vecinii ei. Ea a acționat pe baza credinţei, dar a acționat, a făcut ceva pratic, iar Dumnezeu a umplut vasele cu untdelemn, în mod miraculos.

3. Dumnezeu umple numai ceea ce noi Îi oferim

Când vasele s-au terminat, untdelemnul s-a oprit. Când nu mai pui nimic la dispoziția lui Dumnezeu, intervenția Lui se sfârșește. Poţi înțelege modul în care Dumnezeu vrea să lucreze în viaţa ta. El nu este nedrept! A pus în tine abilităţi deosebite, El vrea să lucreze în viaţa ta şi se folosește doar de ceea ce ai tu, nu pretinde ce au alţii în locul tău. El desăvârşeşte ceea ce trece dincolo de puterile tal, El lucrează cu ceea ce pui tu la dispoziția Lui, așadar lasă toate domeniile vieţii tale în mâna Lui, ca El să poată umple viaţa ta cu untdelemnul bunătăţii Lui.

Nu opri nimic, pentru ca nici binecuvântările Lui să nu fie oprite în viaţa pe care o ai. Lasă-L pe El să lucreze în viaţa ta!

(Mesaj expus de Daniel Cioban, pastor al Bisericii Baptiste Betel din Mediaș, duminică, 26 iulie 2015)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu