..

Perspectiva corectă în Sărbătoare

crown christReferinţe: Matei 2.1-12

La naşterea Domnului Isus, Biblia ne spune că au fost câteva categorii de oameni care au fost implicate în evenimentul acesta. Fiecare au avut perspectiva lor faţă de evenimentul care a schimbat istoria omenirii. Vă provoc să ne uităm doar la câteva dintre ele şi să vedem ce putem învăţa din atitudinile şi acţiunile lor.

1. Grupul magilor

Deşi nu ştim câţi au fost, deşi nu ştim exact numele lor, totuşi putem să vedem care a fost perspectiva pe care au avut-o privitor la momentul acesta: Domnul Isus a fost vrednic de închinare şi Domnul Isus a meritat deranjul de a ajunge să I se închine Lui. Crăciunul trebuie să includă închinarea noastră. Trebuie să ne motiveze la acţiune, la mişcare, la ascultare.
Foarte interesant este că, datorită faptului că se mişcau și că aveau perspectiva corectă, au primit şi călăuzirea corectă. Vrei să ştii care este calea pe care trebuie să mergi, ce decizii trebuie să iei, care sunt planurile în care să te implici…? Călăuzirea lui Dumnezeu vine împreună cu umblarea cu Dumnezeu.
Perspectica magilor ne învaţă că Domnul Isus merită deranjul de a ne ridica şi de a ne închina înaintea Lui.

2. Irod

S-a tulburat pentru că nu putea să suporte că mai există un alt rege. Şi când nu vrei domnia lui Isus Cristos, aduci tulburare în jurul tău. Ne spune textul că tot Ierusalimul s-a tulburat împreună cu împăratul Irod. De multe ori tulburarea noastră pe verticală se răsfrânge şi în tulburarea noastră pe orizontală, în relaţiile cu ceilalţi. De aceea întrebarea pentru cei care sunt în această categorie este: are Isus Cristos dreptul să fie Regele meu? Este El vrednic de asta?

3. Preoţii şi cărturarii

Aceștia sunt în categoria celor care au informaţiile corecte, care ştiu ce spune Scriptura şi totuşi nu s-au deranjat să se ducă şi să facă la rândul lor o vizită la Betleem. Să ai informaţia corectă şi totuși să nu faci nimic cu ea, să nu o foloseşti deloc! Şi de Crăciunul acesta poţi să ai religie, dar să nu ai relaţie, poţi să îndeplineşti toate tradiţiile şi totuşi să rămâi gol pe dinăuntru. Poţi să cunoşti chiar Biblia şi să nu-L cunoşti pe Domnul.

Magii n-au avut toate detaliile, toate scrierile sfinte, dar L-au căutat, s-au mişcat, s-au ridicat şi au mers înspre El. Iar Dumnezeu spune: ”Dacă Mă va căuta cineva din toată inima, Mă va găsi.” Perspectiva Crăciunului este să te întâlneşti cu Domnul. Scoate aceasta şi ai pierdut toată semnificaţia reală a Sărbătorii. Îţi doresc Sărbători binecuvântate, însă dă-mi voie să-ţi las în încheiere aceste 3 întrebări:

– Este Cristos vrednic de închinarea ta, chiar dacă pentru aceasta va trebui să te deranjezi puţin?
– Are El dreptul să fie Rege peste viaţa ta?
– Ceea ce ştiu, mă conduce la Cristos?

Încearcă să răspunzi corect la întrebările acestea şi-ţi vei găsi şi tu drumul pe mai departe, asemenea magilor de odinioară. Dumnezeu să te binecuvânteze!

(Mesaj expus de Daniel Cioban, pastor al Bisericii Baptiste Betel din Mediaș, duminică, 27 noiembrie 2015)

Postează un comentariu