..

Perspective asupra vieții

churchReferințe: Luca 8.22-25

Marea înfuriată, corabia care se umplea cu apă, vântul care se înteţea, Domnul Isus care dormea – toți aceștia erau factori determinanţi pentru că ucenicii să ajungă la o singură concluzie: Pierim!

1. Prin natura noastră, noi interpretăm faptele vieții

2. Interpretarea pe care o facem ia diferite forme

Exact aceleași cuvinte sau fapte, luate în contexte diferite, pot însemna lucruri complet diferite. Noi nu reflectăm realitatea, ci o construim. Nu prezentăm realitatea după cum este ea, așa cum o face o oglindă, ci o construim precum cum ne convine nouă, în același mod în care constructorul poate folosi cărămizile pentru a construi o celulă sau o casă.

3. Interpretarea creează emoții, iar emoţiile creează fapte

Ucenicii erau speriaţi. Când ei L-au trezit pe Mântuitorul acești oameni erau foarte tulburați. Matei 26.50-52 ne arată că Domnul Isus avea posibilitatea de a acționa în sensul distrugerii unui om, în schimb El a ales să salveze viaţa şi integritatea robului marelui preot.

Perspectiva asupra vieții, interpretarea pe care o facem asupra evenimentelor pe care le trăim, determină ce vom face mai departe. O perspectivă negativă ne va duce înspre deziluzie, pe când o perspectivă optimistă ne va conduce spre un deznodământ fericit. Depindem de punctul de vedere pe care îl avem, depindem de unghiul perspectivei pe care o avem.

Nu există interpretare corectă asupra vieții fără Dumnezeu. El trebuie să fie piatra din capul unchiului, piatra cea mai importantă a construcției pe care o clădim. Făcând așa, putem fi siguri că perspectiva noastră nu va fi una greşită.

(Mesaj expus de fr. Dan Moga, duminică, 1 iunie 2014)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu