..

Proclamarea Evangheliei lui Cristos – 19 februarie 2012

Ce descoperiri au făcut Adam și Eva după căderea în păcat

Referinţe: Geneza 3.7-24

7  Atunci li s-au deschis ochii la amândoi; au cunoscut că erau goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut şorţuri din ele.
8  Atunci au auzit glasul Domnului Dumnezeu, care umbla prin grădină în răcoarea zilei: şi omul şi nevasta lui s-au ascuns de Faţa Domnului Dumnezeu printre pomii din grădină.
9  Dar Domnul Dumnezeu a chemat pe om şi i-a zis: „Unde eşti?”
10 El a răspuns: „Ţi-am auzit glasul în grădină; şi mi-a fost frică, pentru că eram gol şi m-am ascuns.”
11 Şi Domnul Dumnezeu a zis: „Cine ţi-a spus că eşti gol? Nu cumva ai mâncat din pomul din care îţi poruncisem să nu mănânci?”
12 Omul a răspuns: „Femeia, pe care mi-ai dat-o ca să fie lângă mine, ea mi-a dat din pom şi am mâncat.”
13 Şi Domnul Dumnezeu a zis femeii: „Ce ai făcut?” Femeia a răspuns: „Şarpele m-a amăgit şi am mâncat din pom.”
14 Domnul Dumnezeu a zis şarpelui: „Fiindcă ai făcut lucrul acesta, blestemat eşti între toate vitele şi între toate fiarele de pe câmp; în toate zilele vieţii tale să te târăşti pe pântece şi să mănânci ţărână.
15 Vrăjmăşie voi pune între tine şi femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei. Aceasta îţi va zdrobi capul şi tu îi vei zdrobi călcâiul.”
16 Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii şi dorinţele tale se vor ţine după bărbatul tău, iar el va stăpâni peste tine.”
17 Omului i-a zis: „Fiindcă ai ascultat de glasul nevestei tale şi ai mâncat din pomul despre care îţi poruncisem: „Să nu mănânci deloc din el”, blestemat este acum pământul din pricina ta. Cu multă trudă să-ţi scoţi hrana din el în toate zilele vieţii tale;
18 spini şi pălămidă să-ţi dea şi să mănânci iarba de pe câmp.
19 În sudoarea feţei tale să-ţi mănânci pâinea, până te vei întoarce în pământ, căci din el ai fost luat; căci ţărână eşti şi în ţărână te vei întoarce.”
20 Adam a pus nevestei sale numele Eva: căci ea a fost mama tuturor celor vii.
21 Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele.
22 Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, deci, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci.”
23 De aceea Domnul Dumnezeu l-a izgonit din grădina Edenului, ca să lucreze pământul, din care fusese luat.
24 Astfel a izgonit El pe Adam; şi la răsăritul grădinii Edenului a pus nişte heruvimi, care să învârtească o sabie învăpăiată, ca să păzească drumul care duce la pomul vieţii.

   Capitolul 3 din cartea Geneza ne prezintă întregul scenariu al răscumpărării. Cine este Dumnezeu și care este planul Său? În același capitol putem găsi răspunsul la întrebările noastre.
Dumnezeu i-a oferit omului tot ceea ce îi era necesar pentru o viață împlinită. A intervenit însă păcatul neascultării și totul a fost dat peste cap. Ce a descoperit Adam după căderea lui în păcat?
1. Este imposibil să te sustragi atunci când Dumnezeu te cheamă să vii în prezența Lui
”Unde mă voi duce departe de Duhul Tău şi unde voi fugi departe de Faţa Ta?” Psalm 139.7 Prima întrebare din lume a fost pusă de Dumnezeu: unde ești? Unde este oare mintea noastră, unde suntem în umblarea cu El? Primii oameni au încercat să se ascundă de Creatorul lor, iar acest lucru continuă și astăzi.
De ce nu-L găsesc oamenii pe Dumnezeu? Răspundem prin a pune o altă întrebare: de ce nu găsește un hoț sediul poliției? Pentru că nu-l caută! Va veni ziua când oamenii ce nu-L caută pe Dumnezeu vor fi luați de către moarte și duși direct în fața Lui. Nu te poți ascunde de Dumnezeu pentru că El te cunoaște.
2. Dumnezeu ignoră scuzele omului
Prima tendință a omului a fost aceea de a se ascunde. A urmat apoi scuza, continuând până la a da vina, într-un final, chiar pe Dumnezeu: femeia l-a corupt, șarpele a amăgit-o pe femeie, Dumnezeu a creat șarpele.
De-a lungul timpului oamenii s-au specializat în scuze:
– avem o înclinație spre rău
– toți suntem la fel
– toți greșim în multe feluri
– n-a fost cu intenție
– Satan m-a împins
– părinții nu m-au învățat ce trebuia
Suntem ființe responsabile: încălcarea legii nu poate fi privită decât astfel.
3. Soluțiile noastre sunt inacceptabile înaintea lui Dumnezeu
Versetul 7 arată întenția omului de a-și rezolva problema singur.
Trebuie să înțelegi că există o prăpastie între tine și Dumnezeu. Strategia pe care o întenționezi nu este mai mult decât frunze în vânt. Nu încerca să te ascunzi după cuvinte, nu încerca să te ascunzi după fapte: ”Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită.” Isaia 64.6a Dumnezeu nu este impresionat de faptele bune, întrucât acestea reprezintă tot soluția omului. Faptele bune vor să-l scoată pe om în evidență, nu pe Dumnezeu.
4. Soluția la problema noastră este ispășirea prin jertfă
Dumnezeu aduce o hotărâre de iertare. Aceasta nu înseamnă că nu voi cunoaște consecințele greșelilor mele. Iertarea nu șterge consecințele neascultării.
Dumnezeu a luat deoparte șorțul de frunze și a făcut un șorț din piele. Pentru aceasta a jertfit un animal. A fost prima jertfă pentru acoperirea primei greșeli din lume.
Prin credință omul privește la jertfa lui Isus Cristos, acceptă și primește iertarea oferită de Dumnezeu. Când Dumnezeu privește la tine, privește prin neprihănirea lui Cristos.
Ai descoperit până acum acest lucru?
Te poți ascunde de ceilalți, dar nu te poți ascunde de Dumnezeu. Dacă tu Îl ignori pe El, El nu te ignoră pe tine.
Nu va fi nici o scuză, când va trebui să te înfățișezi înaintea Lui.
Există o singură jertfă și o singură neprihănire pe care o validează Dumnezeu.
Vrei să primești iertarea oferită de El?

(Sintezã a mesajului expus de fr. Onisim Mladim, pastor al Bisericii Baptiste ”Dragostea” din Arad, duminică, 19 februarie 2012)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

httpv://youtu.be/FEh-5gq2wcU

În desfăşurarea programului, un grup bărbătesc din Arad a susţinut o serie de cântări spre slava lui Dumnezeu

Nu lăsa să treacă vremea
httpv://youtu.be/wHrjd_1RVHw
Voi merge în Cer
httpv://youtu.be/hPQeXGfZ0XM
Pentru noi e taină mare
httpv://youtu.be/815e00JuXus
Nu lăsa să treacă vremea
httpv://youtu.be/wHrjd_1RVHw
Prin valea adâncă
httpv://youtu.be/r0shJ22vSow
E prea grea povara
httpv://youtu.be/lJtxWte1PeI
Cum copilul îşi caută mama
httpv://youtu.be/6FQs01tVWjA
Atât am căutat rostul vieţii
httpv://youtu.be/QRs2UFYcvOI

Postează un comentariu