..

Puterea influenței

Referinţe: 2 Corinteni 3.2-3

2 Voi sunteţi epistola noastră, scrisă în inimile noastre, cunoscută şi citită de toţi oamenii.
3 Voi sunteţi arătaţi ca fiind epistola lui Cristos, scrisă de noi, ca slujitori ai Lui, nu cu cerneală, ci cu Duhul Dumnezeului celui viu; nu pe nişte table din piatră, ci pe nişte table care sunt inimi de carne.

   Vorbim despre o putere uimitoare. Două mere stricate așezate lângă o mulțime de mere bune le vor strica pe acestea din urmă. Puțin rău strică mult bine.
Influența este o putere materială, morală sau spirituală pe care noi, oamenii, o putem folosi asupra oamenilor din jurul nostru. „Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un aluat pe care l-a luat o femeie şi l-a pus în trei măsuri de făină de grâu, până s-a dospit toată plămădeala.” (Matei 13.33) Forța noastră morală și spirituală trebuie să influențeze lumea din jur.
Ce înseamnă să fi epistola lui Isus Cristos?
1. Epistolele au fost scrise pe materiale ce au suferit schimbări
Nu putem exercita o influență benefică dacă nu se produc niște modificări în viața noastră. Schimbarea ce se produce în viața noastră se numește ”convertire”. Nu poți mirosi a portocale dacă mănânci usturoi. Cuvântul lui Dumnezeu cunoscut și aplicat în viața noastră își face efectul scontat.
– schimbarea inimii prin credință
– schimbarea vieții prin pocăință
– schimbarea statutului prin botez
Schimbarea rezultă într-o ființă nouă. ”Căci, dacă este cineva în Cristos, este o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi.” (2 Corinteni 5:17) Valoarea omului este dată de valoarea schimbării lui.
2. Epistolele sunt destinate citirii și influențării vieții omului
Epistola pe care a scris-o Cristos în viața noastră poate avea influență în viața altor oameni.
3. Epistolele sunt scrise pentru binele altora
Gânduri, sentimente, planuri – toate acestea arată parte din caracterul autorului epistolei. Viața noastră trebuie să-L arate pe Isus Cristos. ”Căci cine a cunoscut gândul Domnului, ca să-I poată da învăţătură? Noi însă avem gândul lui Cristos.” (1 Corinteni 2:16)
Cine vede un creștin, trebuie să-l vadă pe Fiul lui Dumnezeu. Pot alții să-L vadă pe El în viața mea? Cunoaștem importanța vieții noastre?
5. Epistolele poartă semnătura autorului lor
Isus vrea să-și pună semnătură Numelui Său pe viața noastră. Creștin înseamnă „urmaș al lui Cristos”. ”Când au văzut ei îndrăzneala lui Petru şi a lui Ioan, s-au mirat, întrucât ştiau că erau oameni necărturari şi de rând; şi au priceput că fuseseră cu Isus.” (Faptele Apostolilor 4.13)
6. Epistolele trebuie să fie citite ușor
Oamenii trebuie să înțeleagă repede și ușor că suntem urmașii lui Cristos. Dacă oamenii nu văd în viața noastră amprenta Fiului lui Dumnezeu poate exista un semn de întrebare cu privire la schimbarea propriei noastre vieți.
7. Epistolele pot fi pătate
Petele sunt cele care se văd cel mai repede. Toată strădania, toată munca, tot efortul rămân fără nici o remarcă, în schimb o pată în viața noastră ne va urmări, uneori, întreaga viață.
Evanghelia prezentată de către noi poate zidi în jur, poate oferi un sprijin, poate îndrepta pe oameni către Dumnezeu. Putem fi epistola lui Cristos. Dorim aceasta?

(Sintezã a mesajului expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 24 iunie 2012)

Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu