..

Studiu biblic – Luca 9 – Preţul uceniciei

study

Referinţe: Luca 9.57-62

Tema: Preţul uceniciei

Verset cheie: „Isus i-a răspuns: „Oricine pune mâna pe plug şi se uită înapoi, nu este destoinic pentru Împărăţia lui Dumnezeu.” – vers. 62

Ideea centrală a lecţiei: Ucenicii Domnului au datoria morală de a-și duce până la capăt toate responsabilitățile pe care Domnul Isus li le-a încredințat.

Scopul lecţiei: Să te încurajeze să împlinești toate aspectele slujirii tale ca ucenic al Domnului Isus.

Ce înseamnă să fii ucenic al Domnului Isus? Ucenicie înseamnă să fii gata să primești într-o atitudine de supunere poruncile Domnului Isus și să fii pregătit într-o atitudine de ascultare să le duci la îndeplinire. Ucenicii devotați citesc cu regularitate Biblia pentru direcție spirituală în viață, se roagă încontinuu pentru călăuzire duhovnicească și împlinesc în fiecare zi poruncile Domnului Isus. Domnul Isus a cunoscut întotdeauna adevărata motivație a celor ce L-au urmat. Niciodată El nu a respins vreo persoană care s-a apropiat cu dorința sinceră de a-L urma. Versetul 58, ne conștientizează cu privire la prețul uceniciei spirituale. Adevăratul ucenic nu se simte bine niciodată pe acest pământ.

1. Prețul confortului personal – vers. 57-58
– o dorință lăudabilă
– o provocare pentru confortul nostru

2. Prețul securității personale – vers. 59-60
– chemarea „Vino după Mine!”
– lăcomia ascunsă a omului
– porunca de a lăsa și a urma

3. Prețul relațiilor personale – vers. 61-62
– un angajament condițional
– o poruncă fără compromisuri

Ce confort sau posesiune te ține legat de nu poți să-L urmezi pe Cristos cu toată inima? De ce depinde securitatea ta? De cine depinde asigurarea nevoilor tale? Care sunt relațiile care te împiedică să-L asculți și să-L urmezi pe Cristos?

Vorbitor: Pastor Gigi Dobrin, 5 martie 2015

 

Postează un comentariu