..

Un nou început

ringsReferințe: Rut 1.16-17

Dumnezeu este un Dumnezeu al începuturilor. Încă din cartea Genesa îl vedem pe Dumnezeu ca fiind Cel care a intervenit în istorie pentru a genera lucruri noi. El a deschis o cale nouă şi vie pentru fiecare dintre noi. Epistola către Evrei vorbește despre acest demers făcut de Dumnezeu: jertfa Domnului Isus Cristos reprezintă acțiunea cea nouă făcută de Creator pentru salvarea noastră. Era necesară restaurarea fiinţei umane şi aceasta a fost lucrarea exclusivă a Domnului. Ce aduce un început în viața omului?

1. Un nou început aduce o nouă determinare
Rut a insistat pe lângă soacra ei, pentru ca și ea să o însoţească pe aceasta din urmă. Pentru Rut trecutul şi viitorul se ridicau împotrivă, dar a fost hotărâtă să continue pe drumul dorit de Dumnezeu.

2. Un nou început aduce o nouă direcţie
Multe familii s-au destrămat până acum pentru că că soţii nu au avut aceeași direcţie în viață. O nouă direcţie înseamnă o experiență nouă, una care îți ridică provocări noi. Rut a dorit să meargă pe un drum pe care nu mai fusese niciodată până atunci, însă aceasta nu a speriat-o, ci a determinat-o să continue plină de curaj.

3. Un nou început aduce o nouă dependență
Determinarea lui Rut a adus-o în dependenţă de Naomi, soacra ei. Deși Rut a aparținut unui alt popor, ea a dorit să o urmeze pe Naomi, întrucât ea dorea să se lege de Dumnezeu. Ne gândim la faptul că într-o zi Cerul se va deschide și Îl vom vedea pe Dumnezeu, astfel trăim fiecare zi cu această speranță. Viziunea aceasta ne face să ne dăm seama că suntem dependenţi de Dumnezeu. Cinstirea Lui nu trebuie făcută cu buzele, ci cu inima.

4. Un nou început aduce o nouă dorință
Am pornit pe cale împreună cu Dumnezeu şi trebuie să continuăm pe cale tot cu Dumnezeu. Dacă Îl iubim pe Dumnezeu, trebuie să iubim şi poporul Lui. Dorința de a fi legaţi de El trebuie să pună în noi dorințe noi, dorințe bune.

5. Un nou început aduce o nouă devoţiune
Rut, ca şi moabită, a avut înainte alți dumnezei. De data aceasta ea îi lasă pe dumnezeii ei deoparte şi-L face pe Dumnezeu propriul ei Dumnezeu.

6. Un nou început aduce o nouă dedicare
Viața de familie este una de învăţare continuă. Chiar dacă trec zeci de ani, avem tot timpul ceva nou de învățat. A ne dedica unul altuia înseamnă să știm să-l respectăm pe partenerul nostru de viață. Împreună cu Dumnezeu putem face ca orice nou început să fie unul benefic pentru fiecare dintre noi.

(Mesaj expus de pastorul Gigi Dobrin, duminică, 27 septembrie 2015)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – PLAYER AUDIO sau
Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu