..

Vindecarea de la scăldătoarea Betesda

Referințe: Ioan 5:1-16

Timotei stanea   Domnul Isus, Cel prin care s-a făcut totul și fără de care nimic nu ar fi putut lua ființă, la un moment dat, din eternitate se apropie de omenire în cel mai palpabil mod posibil: se întrupează, devine om. El vine cu o misiune precisă, aceea de a salva, de a ne scăpa de la pierzare veșnică pe noi toți, care eram morți în păcatele și în fărădelegile noastre. Aflat într-o continuă mișcare, Domnul Isus este dispus să acționeze în permanență, astfel că El intră oriunde există o poartă deschisă.

1. Vrei să te faci sănătos?

   La scăldătoarea Betesda, era un om bolnav, aflat în neputință de treizeci și opt de ani. Un înger al Domnului tulbura apa și cel care intra primul în apă după tulburarea ei, era tămăduit. Însănătoșirea este posibilă doar prin intervenția divină, șansa de tămăduire este doar după tulburarea apei de către îngerul Domnului, dar omul din pasajul nostru, aflat în neputință, nu reușea niciodată să ajungă în timp util la scăldătoare. Domnul Isus însă, se apropie de el dispus să-l vindece și să-l elibereze de suferința lui. Bolnavul acceptă izbăvirea oferită de Domnul Isus, se însănătoșeste, primește eliberarea, însă și povața de a se ține departe de păcat.

2. Vrem să ne facem sănătoși?

   Păcatul a săpat o prăpastie adâncă între noi și Dumnezeu, producând despărțirea noastră de Domnul, lăsându-ne singuri, neputincioși și fără speranță. În momentul în care îi întoarcem spatele lui Dumnezeu și decidem să fim noi în controlul vieților noastre, suntem cuprinși de singurătate și neputință. Despărțiți de Dumnzeu nu putem face nimic, alegerile noastre în independență față de Domnul nu fac decât să accentueze sentimentul de singurătate și deznădejde. Singura soluție, unica rezolvare a problemei păcatului este intervenția divină. Domnul Isus stă și azi cu mâna întinsă, gata oricând să însănătoșească, să aducă izbăvirea, atunci când recunoaștem starea noastră de păcat și îi predăm Lui conducerea vieții noastre. Ne dă în dar o viață nouă, o identitate nouă, aceea de copil al Lui, dar așteaptă de la noi să nu mai păcătuim.

  (Sintezã a mesajului expus de fr. Timotei Stinea, pastor al Bisericii Baptiste din Victoria, joi, 21 februarie 2013)

Ascultă sau descarcă audio.

Postează un comentariu