Nu există comentarii încă

Nemulțumirea, boală contagioasă

Referinţe: Numeri 21.4-9, Ioan 3.14-15

sarpe arama   Călătoria poporului evreu prin pustie va fi întotdeauna o sursă de învățătură pentru credincioși. Așa după cum și Noul Testament în textul din 1 Corinteni 10.9-13 ne arată, nemulțumirea nu a fost niciodată și nici nu va fi calea de izbândă pe drumul vieții noastre.

1. Nemulțumiți de cel care îi conduce

   Numeri 16.2 prezintă greșeala oamenilor ce doresc să răstoarne o autoritate. Nu întotdeauna schimbarea unor lideri rezolvă problema. Core, Datan, Abiram și încă 250 de căpetenii ale poporului se răzvrătesc împotriva lui Moise și Aaron, împotriva orânduirilor puse de Dumnezeu pentru bunul mers al lucrurilor. Cert este faptul că Domnul așează oameni în diferite poziții, întrucât fiecare aspect al societății în general și al slujirii în special, contează (1 Corinteni 12.14-18). În Biserică, Trupul lui Cristos, orice credincios are rolul lui pentru lucrarea lui Dumnezeu. Nemulțumirea nu are loc acolo unde oamenii își înțeleg menirea și lucrează în acest sens.

2. Nemulțumiți de călăuzirea lui Dumnezeu

   Dumnezeu testează credința și răbdarea noastră. Scopul acestor teste este creșterea noastră spirituală. Evreii au uitat robia aspră, precum și minunile făcute de Dumnezeu. Exagerarea este evidentă în pasajul din Exod 16.2-4, lucrurile sunt prezentate într-un mod vizibil exagerat din partea oamenilor. Robia nu presupune nicidecum luxul prezentat de către aceștia. Domnul a oferit în pustie o hrană îndestulătoare, ce trebuia culeasă și preparată în fiecare dimineață. Creștinul ce nu se hrănește într-un mod asemănător din Sursa vieții este oare înțelept? Domnul Isus Cristos a venit pe Pământ cu scopul de a fi sursa noastră de hrană, Pâinea vieții (Ioan, capitolul 6). Cu Dumnezeu în pustie este mai bine decât a fi fără El lângă oalele de carne.

   Din istoria acestei întâmplări putem învăța o lecție importantă: atunci când poporul evreu s-a smerit, viața lor a putut fi restabilită, credința cu care priveau spre locul promisiunii refăcea relația de supunere în fața lui Dumnezeu. Domnul Isus a fost, prin lucrarea Sa, modalitatea de salvare a vieților noastre. Cine se apropie cu credință de El, este salvat și i se oferă viața veșnică. Numai astfel nemulțumirea va fi înlocuită cu mulțumire (1 Tesaloniceni 5.18). Să schimbăm sensul vieții noastre actuale cu unul în conformitate cu voia lui Dumnezeu.

(Sintezã a mesajului expus de fr. Eugen stuparu, duminică, 16 iunie 2013)

Pentru mesajul în format audio-mp3, vã invitãm sã accesaţi meniul RESURSE – ASCULTÃ MESAJE sau

Ascultaţi mesajul aici

Postează un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.