..

Roada Duhului

ROADA DUHULUI

Referinţe: Galateni 5.22, 1 Corinteni 10:31

1. Roada Duhului este dragostea
   Domnul Isus spunea că pomul bun face roade bune (Matei 7.17), omul poate fi recunoscut după felul de viaţă pe care îl trăieşte.
   Deviza creştinismului, aşa cum a declarat şi Luther: SOLA SCRIPTURA. Numai Scriptura, numai ea este singurul îndreptar pentru o viaţă dedicată lui Dumnezeu
   Trebuie să privim în oglinda Duhului Sfânt, El ne va înfăţişa imaginea proprie aşa cum numai prin intermediul Lui o putem vedea. Pentru ca un comportament să poată fi schimbat, trebuie ca mai întâi să fim schimbaţi înlăuntrul nostru.
   Domnul Isus a dat porunca de a ne iubi unii pe alţii (Ioan 15.12). Iubirea aceasta se referă la slujirea aproapelui, dragostea Agape care se jertfeşte pentru binele semenului său.
2. Totul spre slava lui Dumnezeu
   Fie că mâncaţi, fie că beţi, fie că faceţi altceva: să faceţi totul pentru slava lui Dumnezeu.(1 Corinteni 10:31). Noi am fost mântuiţi pentru a trăi spre slava lui Dumnezeu. Orice facem, fie că mergem pe stradă, fie că muncim sau facem orice altceva, totul trebuie făcut spre slava lui Dumnezeu. Viaţa noastră trebuie să fie o continuă proslăvire a lui Dumnezeu.
   În Vechiul Testament ne este prezentat exemplul lui Iov, un om care a trăit o experienţă deosebită, un om care şi-a pierdut casa, bunurile, familia şi care, cu toate acestea, a putut să spună: Domnul a dat şi Domnul a luat (Iov 1.21).
   În Noul Testament este scrisă o declaraţie extraordinară: fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului (Romani 14:8).
   Concluzia pe care o putem trage din aceste contexte este aceea că totul din viaţa noastră trebuie să preamărească pe Dumnezeu.

(Sinteză a mesajului expus de Dumitru Toderic, pastor al Bisericii Baptiste Române din Pennsylvania, duminică, 29 martie 2009)

  Pentru mesajul complet, în format audio-mp3, va invităm să accesaţi meniul RESURSE – ASCULTĂ MESAJE

 
   Ascultă mesajul aici  

Postează un comentariu